Vijesti

Projekti Zaželi, rekonstrukcija Spahijskog podruma i Medicinski centar za rehabilitaciju, istraživanje i zdravstveni turizam u Pakracu

Jučer je u Pakracu održana početna konferencija projekta Zaželi treće provedbene faze. Provedba šestomjesečnog projekta započela je 1. prosinca i u ovoj trećoj fazi traje do kraja svibnja 2023.. Kroz projekt vrijedan nešto malo manje od 200 tisuća eura zaposleno je 30 žena koje skrbe za 180 korisnika na području Grada Pakraca. Projekt je u 100 postotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz program Zaželi – Faza tri. Nositelj projekta je Grad Pakrac a partneri u provedbi, Centar za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega. Gost početne konferencije projekta u Pakracu bio je v.d. ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije, Dragan Jelić.

Nakon početne konferencije izaslanstvo koje je predvodila gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević gosta v.d.ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije poveli su u obilazak dva projekta u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije. O kojim projektima je riječ, javnost informira viša stručna suradnica za gospodarstvo i EU fondove Grada Pakraca i privremena ravnateljica Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Pakra, Zrna Garača:
Garača

Provodi li se spomenuti projekt prema dinamici utvrđenoj rokovima?
Garača

Izaslanstvo je jučer u Pakracu obišlo i zgradu Prve zemaljske umobolnice u Pakracu:
Garača

fotografije ustupila Zrna Garača

Back to top button