Vijesti

Prodan je hostel Daruvar u Malom Lošinju

Danas je prodam hostel Daruvar u Malom Lošinju. Kupac je Jadranka trgovina d.o.o. iz Malog Lošinja koja djeluje u sastavu Jadranka grupe. Cijena po kojoj je prodan hostel Daruvar je milijun i 41 tisuću 814 eura i 90 centi.

Jutros je u Velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave održana sjednica za prodaju u dojučerašnjem vlasništvu Grada Daruvara hostela Daruvar u Malom Lošinju. Predmet prodaje je hostel koji se sastoji od dvije čestice, 1773 i 2191 upisane u katastarskoj općini Mali Lošinj, grad. Na natječaj objavljen u nekoliko dnevnih novina, Večernjem, Jutarnjem i Novom listu te Poslovnom dnevniku pristigla je jedna ponuda. Nakon otvaranja utvrđeno je kako je ponuda pravovaljana i u nazočnosti triju pročelnica, za opće pravne poslove Olge Šimon Danek, za financije Emine Šimek Kovačić, za gospodarstvo Danice Cetin, zapisničarke Ivane Milek Husak i pred predstavnikom ponuditelja, direktorom kompanije Jadranka trgovina Milanom Džebićem, pročelnica Upravnog odjela za opće, pravne, imovinsko-pravne poslove i društvene djelatnosti daruvarske Gradske uprave Olga Šimon Danek prisutne je upoznala s kompletnim protokolom licitacije, početnom cijenom, a što je tonski dokumentirao Radio Daruvar, poslušajte:
Šimon Danek i Džebić

Kupac hostela Daruvar u Malom Lošinju je Jadranka trgovina d.o.o. koja djeluje u sastavu Jadranka grupe. U ime kupca Jadranka grupe, direktor Jadranka trgovine Milan Džebić, obrazložio je razloge zbog kojih su se odlučili na ovaj korak:
Džebić

I velika Jadranka s godišnjim prihodima od oko 85 milijuna eura koja u sezoni zapošljava preko tisuću radnika suočava se s velikim problemom nedostatka radne snage:
Džebić

Dozvole za radnike iz dalekih zemalja predane su još prošle godine u devetom mjesecu, dio je riješen a sezona je skoro započela. Prošle godine za Jadranku bila je najuspješnija, tako da je svima jasno koliko je bitna dinamika rješavanja dozvola za neometani rad u turizmu ako su već ovdašnji i regionalni kapaciteti radne snage iscrpljeni.

Vratimo se hostelu Daruvar u Malom Lošinju. Što kaže predstavnik kupca o prednostima i nedostatcima:
Džebić

Nakon što je postupak licitacije završen, u osvrtu na postupak sada već proveden, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček još jednom je ponovio što s novcem od prodaje hostela, poslušajmo…
Lneniček

Vezano uz Grad Daruvar koji jednim dijelom gospodarski razvoj gradi na jačanju svojih turističkih kapaciteta i to u ovoj destinaciji:
Lneniček

S Jadranka grupom Grad Daruvar ima planove jednako kao i Jadranka grupa s Gradom Daruvarom. Poslušajmo direktora Milana Džebića o najavi novih poslovnih pravaca na potezu Mali Lošinj – Daruvar…
Džebić

Što kaže gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček o budućoj poslovnoj suradnji na potezu Daruvar-Mali Lošinj:
Lneniček

Što se tiče odmora na lijepom plavom Jadranu, Savez Čeha u RH ima reprezentativni objekt u Tkonu koji će uskoro biti u funkciji naravno i zainteresiranim Daruvarčankama i Daruvarčanima:
Lneniček

Mali Lošinj otvoren je za Daruvarčanke i Daruvarčane a ovu priliku uz poziv u Mali Lošinj za zahvaliti se iskoristio je u ime Jadranke gospodin Milan Džebić:
Džebić

Sretno svima!

Back to top button