Vijesti

Pročistač i dalje u središtu receptora njuha

I dalje se rješava javno zdravstveni problem zbog prisutnosti intenzivnog smrada uslijed preopterećenog pročistača u Daruvaru. Građani koji ne prepuštaju stvari slučaju okupit će se i ove srijede kod pročistača od 18 i 30 . Ovo je druga srijeda u kojoj će se razmijeniti informacije i utvrditi napredak, ako ga ima. S obzirom kako je riječ o javno zdravstvenom problemu, u sustavu postoje institucije koje imaju mehanizme, za poduzimanje akcija s ciljem žurnog rješavanja problema.

Državnom inspektoratu obratili smo se sljedećim pitanjima po proceduri. Procedura je komunikacija elektroničkom poštom. Ovo su pitanja iz redakcije Informativnog programa Radio Daruvara koja smo uputili press službi Državnog inspektorata.

– Da li je  Državni inspektorat utvrdio o kakvom zagađenju se radi na prostoru oko pročistača otpadnih voda u Daruvaru?!
– Što pokazuju analize vode na pročistaču, prisutnost kojih čestica, i da li su te čestice opasne po zdravlje?!
– Kakva je kvaliteta izlazne vode?!
– Da li su provedena mjerenja kvalitete zraka u neposrednoj blizini pročistača?!
– Koje se radnje poduzimaju da se situacije normalizira?!
Očitovanje Državnog inspektorata slijedom postavljenih pitanja prenosimo u cijelosti

Inspekcije Državnog inspektorata: vodopravna, sanitarna i inspekcija zaštite okoliša provode nadzore vezano uz temu našeg upita. Po okončanju inspekcijskog nadzora bit će u mogućnosti, a kako navode, iznositi više detalja.

Informacijski o temi slijedom neslužbenih kuloarskih priča. Situacija se još nije vratila u normalu a ima pomaka na bolje. Odstupanja od normalnih parametara nisu velika a kvaliteta izlazne vode ne može se još postići.

Back to top button