Vijesti

Prenaglašena ilustracija iskrivljene stvarnosti – karikature u Lipiku izlaže Siniša Njegovan Starek

Ljudi povezuju gradove a Daruvar i Lipik povezuje i svestrani umjetnik, slikar, pjesnik, esejist, karikaturist i još bivši saborski zastupnik koji je češku i slovačku nacionalnu manjinu zastupao u prvom sazivu Hrvatskog sabora. Siniša Njegovan Starek danas je u info fokusu zbog karikatura. Karikatura je i novinarski žanr, prenaglašena ilustracija iskrivljene stvarnosti… Javni komunikacijski prostor danas, možda ipak malo više globalno nego lokalno, pretvara se u veliku karikaturu koja neprekidnim ponavljanjem iscrpljuje publiku ne ostavljajući vremena a ni prostora za izdvojiti detalje jer ih novi veći apsurdi deklasiraju. Pravi majstori pamte, skiciraju i stvaraju ilustraciju koja će izmamiti osmjeh na lice. O izložbi karikatura u Multikulturalnom centru u Lipiku u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Lipik riječ je autora Siniše Njegovana Stareka

TON: STAREK 1

Siniša Njegovan Starek bavi se karikaturom 60 godina a sam početak je bio za pamćenje

TON: STAREK 2

Takve se nagrade obično dobro urežu u sjećanje…Karikatura je istovremeno i karakter i karikiranje a u izboru za postav koji se svečano otvara večeras u 18 sati u Lipiku, koje se karikature Siniše Njegovana Stareka mogu pogledati?!

TON: STAREK 3

Tu su još i karikature…

TON: STAREK 4

Iz Ribe plivaju leđno za Lipik danas izdvojeno je 10-tak karikatura

TON: STAREK 5

Svečano otvorenje izložbe karikatura Siniše Njegovana Stareka je večeras s početkom u 18 sati u Multikulturalnom centru a izložbeni postav moći će se razgledati sve do 23.travnja. Organizatori i autor raduju se vašem dolasku!

Karikatiure na sljedećem linku

Back to top button