Vijesti

Preko projekta od Hrvatskog doma do Društveno kulturnog centra Daruvar

23.05.2022. održana je Završna konferencija projekta „Revitalizacija Društveno-kulturnog centra Daruvar“. Konferencija je održana u prostorima Društveno-kulturnog centra koji je obnovljen kroz projekt.

Projekt je započeo sa provedbom 29.05.2020. i traje još par dana, do 29.05.2022. Ukupan iznos projekta iznosi 1.014.859,09 kn te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Astronomsko društvo Kumova slama u suradnji s partnerima Gradom Daruvarom, Ženskom klapom Stentoria, Foto film klubom Daruvar, Pučkim otvorenim učilištem Daruvar te Razvojnom agencijom Daruvar.

Osim što je obnovljen prostor u Društveno-kulturnom centru Daruvar, kroz projekt je nabavljen i namještaj te audio-vizualna oprema. Kroz projekt se održalo 377 aktivnosti u obnovljenom prostoru (Maketarstvo, astro vrtić, astronomske radionice, kazališne radionice, foto radionice, radionice za članove puhačkog orkestra, plesne radionice, seminar klapskog pjevanja).

Uređenjem prostora Društveno-kulturnog centra udrugama su se stvorili uvjeti za njihov daljnji rad te se stvorila mogućnost za porast broj kulturnih programa te ostalih manifestacija organiziranih od strana udruge te ostalih institucija.

Back to top button