Vijesti

Pozdrav ljetu – Nemoš omanut na Omanovcu

Brojni zabavni i edukativni sadržaji, razne kreativne radionice i igraonice, šetnja prirodom te prezentacija brojnih sportova organizirani su danas na Omanovcu iznad Pakraca.

„Dječji dan“ naziv je događanja koje, u sklopu „Pozdrava ljetu“ organiziraju Zeleni vrh, Grad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca.

Kompletan program prilagođen je djeci i mladima, a biti će održan u spomen na Zorana Milakovića Zoku. Program počinje prigodno, organiziranom kratkom šetnjom s članovima Planinarskog društva „Psunj“ Pakrac na čijem je čelu bio prerano preminuli Zoka.

Nakon šetnje oko planinarskog doma bit će upriličeni razni sadržaj. Osnovna glazbena škola Pakrac, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica i čitaonica pripremaju „KU kutak“ s raznim radionicama i igraonicama za djecu.

Zoka je bio i aktivan član Hrvatske gorske službe spašavanja pa će tim povodom pripadnici HGSS, stanica Požega u zasebnom programu predstaviti svoje aktivnosti i sadržaje.

Istovremeno Turistička zajednica Grada Pakraca organizira i likovnu koloniju Likovne grupe „DA“ Daruvar

U sklopu ovogodišnjeg „Dječjeg dana“ obilježava se i Olimpijski dana i to prezentacijom raznih sportova, od biciklizma i rukometa, preko odbojke i šaha do streličarstva. Kako i priliči olimpijskom duhu, svi sudionici će dobiti medalje kao priznanje za sudjelovanje.

U poslijepodnevnim satima započinje kulturno – glazbeni program pod nazivom „Nemoš omanut na Omanovcu“, koji će kulminirati večernjim koncertom Darka Rundeka.

Grad Pakrac

Back to top button