Vijesti

Potpis Ugovora o dodjeli posebnih sredstava

Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju sklopile su 16.12.2022.g. dva iznimno vrijedna Ugovora o dodjeli posebnih sredstava sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, s ciljem zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici, kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa.

Ugovori su sklopljeni u ukupnom iznosu od 3.388.385,50 kn i 500.834,05 kn de minimis sredstava za pokriće svih ili dijela troškova, koji omogućavaju zapošljavanja i održavanje zaposlenosti osoba s invaliditetom.

Sredstva za razvoj novih tehnologija, opreme i obnovu dodjeljuju se za nabavu lakog gospodarskog vozila, računala i računalnu opreme te obnovu poslovnog prostora integrativne radionice u dijelu zgrade Fizikalnih terapija- terapijskog bazena i prostora masaže.

Razdoblje provedbe programa je 60 mjeseci od dana nabave novih tehnologija i opreme, odnosno dana izvršenja izgradnje ili širenja i obnove prostora integrativne radionice, a najkasnije do 06. prosinca 2028.g.

Daruvarske toplice žele i dalje biti dobar primjer društveno odgovornog poslovanja, s ciljem integracije osoba s invaliditetom u svoje radne sredine. Trenutno integrativna radna jedinica zapošljava 22 osobe s invaliditetom i stručnog radnika.

Provođenje ovog projekta je veoma važno, ne samo za Daruvarske toplice, već i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju i širu regiju, s obzirom da ćemo projektom proširiti i uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, smanjiti troškove, stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika sa invaliditetom, osigurati održivo poslovanje i zaposliti nove osobe s invaliditetom.

Zahvaljujemo se Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na potpori, prepoznavanju i financiranju projekta, kao i za svu pomoć i podršku u realizaciji i ostvarivanju statusa integrativne radne jedinice.

ravnatelj Ratko Vuković, univ.spec.oec.

Back to top button