Vijesti

Poštara nema – računi ne dolaze, paketi kasne …

Svima je poznato kako bi preporučeno pismo ili pošiljku poštar trebao dostaviti na kućnu adresu i uručiti na ruke uz potpis primatelja da je istu primio – ali to se sve češće ne događa. Nerijetke su situacije u kojima u poštanskom sandučiću građane dočeka obavijest kako je poštar pokušao uručiti pismo ili pošiljku ali nikoga nije bilo kod kuće te se po to mora otići podići u poslovnicu.

Pošta na ovakav upit odgovara da način dostave ovisi o vrsti usluge koju je pošiljatelj platio.

Ukoliko ste uslugu platili – onda se možete žaliti. Pošta vam je u tom slučaju dužna isplatiti odštetu. Primjerice na to HP godišnje potroši više od milijun kuna.

Međutim, sve češći je problem s dostavom pošte općenito. Računi se ne dostavljaju redovno ili završe na nekoj tuđoj adresi. U najboljem slučaju će vam susjed isporučiti vašu poštu. U onom drugom slučaju, račun nećete uopće dobiti. Kako ćete postupiti nakon toga ovisi o vama samima.

Uglavnom, problema s poštarima je sve više, ne samo u Daruvaru već u cijeloj Hrvatskoj. Ne rijetko se pitamo kome se požaliti u daruvarskoj pošti? Teško je odgovoriti, kada je cijela HP nedodirljiva i skriva problem.

Ipak, situacija bi uskoro možda mogla biti malo bolja jer je HP najavila povećanje plaća za 25 posto svim svojim zaposlenicima. Kažu kako su svjesni da je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika.
foto:posta.hr

I na to se ne možete žaliti. Ali možete za sve usluge koje ste platili, a koje vam nisu isporučene. Pošta vam je dužna isplatiti odštetu. Lani su samo na to potrošili gotovo milijun i 300 tisuća kuna.

Poveći broj ljudi u našem gradu imaju s dostavom pošiljaka i pošte općenito.

Iako u poštanske sandučiće najčešće stižu računi koji bas i ne vesele,

Također pogledajte
Close
Back to top button