Vijesti

Postanite programeri umjetne inteligencije –prijave do petka

Novo šestomjesečno osposobljavanje četvrte generacije za Programere za primjenu umjetne inteligencije kreće sredinom veljače 2023. u Centru umjetne inteligencije u Lipiku, a prijave za osposobljavanje se primaju do 27. siječnja 2023. putem web stranice www.Lipik.ai.

Osposobljavanje se odvija u suradnji Centra umjetne inteligencije Lipik s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a na osposobljavanje se mogu prijaviti nezaposlene osobe iz cijele Hrvatske prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ-a) u trenutku prijave.

Testiranje kandidata za Šestomjesečno osposobljavanje za programera/programerku umjetne inteligencije održat će se u Lipiku 1. veljače 2023. godine u 10:00 sati.

Više o upisima i sadržaju testiranja možete pročitati na www.Lipik.ai

Osposobljavanje je besplatno i traje 6 mjeseci. Osposobljavanje se provodi u punom radnom vremenu od 40 sati tjedno, od ponedjeljka do petka (po potrebi i subotom. Svim polaznicima će HZZ osigurati mjesečnu novčanu naknadu i putne troškove.Osobe kojima je prebivalište u udaljenijim mjestima i nisu u mogućnosti svaki dan putovati na edukacije, bit će smještene u Lipiku.

Poželjno je da kandidati imaju iskustva u programiranju u bilo kojem programskom jeziku,a poželjno je i da su kroz svoje školovanje bili dobri s matematikom i drugim tehničkim predmetima.

Svi polaznici koji budu primljeni na šestomjesečno osposobljavanje za programera/programerku umjetne inteligencije, trebaju biti prijavljeni u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje najkasnije do petka 3. veljače 2023. godine.

Teorijske i praktično osposobljavanjedrže stručnjaci na području umjetne inteligencije i poduzetništva, profesori s fakulteta koji se bave umjetnom inteligencijom te inženjeri poznatih hrvatskih tehnoloških tvrtki. Osim programiranja na osposobljavanju se uče i poduzetničke vještine koje su potrebne za otvaranje startup-a.

Centar umjetne inteligencije surađuje s brojnim inkubatorima, institucijama i poznatim hrvatskim tvrtkama koje prate osposobljavanje i žele zaposliti najbolje kandidate.

Link na youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=rv394iEjkAs

Tekst i fotografije: Centar umjetne inteligencije Lipik

Back to top button