Vijesti

Pomoć roditeljima učenika iz Proračuna lokalnih samouprava

Općina Đulovac

Općina Đulovac posebno vodi brigu o djeci svih uzrasta i pomaže roditeljima plaćanjem prijevoza srednjoškolcima i jednakim novčanim iznosom za sve učenike, saznajemo od načelnika Anđelka Kolića:
Kolić

Čini se da su najbolje prošli učenici iz Đulovca upisani u prve razrede daruvarskih srednjih škola jer školski prijevoz plaća općina, Grad Daruvar od ove godine izdvaja 150 eura za sve učenike upisane u prvi razred jedne od triju daruvarskih srednjih škola i još Općina Đulovac roditeljima učenika uplaćuje po 100 eura.
Kolić

Ima li novina u Dječjem vrtiću Sunce u Đulovcu:
Kolić

Općina Dežanovac

Općina Dežanovac će i za novu školsku godinu darovati osnovce radnim materijalom i priborom. Svaki osnovac s područja Općine Dežanovac, dobit će paket koji se sastoji od bilježnica, olovki, drvenih bojica, flomastera, vodenih boja, tempera i ostalog radnog pribora sukladno uzrastu, odnosno razredu koji dijete pohađa. Pakete će osim osnovaca s područja Općine Dežanovac dobiti i osnovci izvan područja općine koji pohađaju Osnovnu školu Dežanovac. Paketi će učenike dočekati u školskim klupama prvog školskog dana. Ove godine je iz Proračuna Općine Dežanovac za školski pribor utrošeno 4.683,13 eura.

Općina Sirač

Općina Sirač kao i dosada za početak nove školske godine učenicima osigurava radne bilježnice a spremna je sufinancirati obrok u školi ako se ne nastavi provedba projekta resornog Ministarstva o besplatnim obrocima u školama. Kako je pojasnio načelnik Općine Sirač Igor Supan:
Supan

Općina Končanica

Općina Končanica izdvaja sredstva iz Proračuna za radni materijal i pribor osnovcima a sufinancira i provedbu terenske nastave kroz cijelu školsku godinu. O podršci roditeljima djece osnovaca načelnik Končanice Zlatko Bakunić:
Bakunić

Grad Daruvar

Podsjetit ćemo kako je od ove godine novina u Daruvaru izdvajanje po 150 eura za sve učenike upisane u prvi razred jedne od triju daruvarskih srednjih škola bez obzira na prebivalište učenika. Za ovu namjenu iz ovogodišnjeg Proračuna grada a kako je potvrdio za Radio Daruvar gradonačelnik Damir Lneniček izdvojit će se oko 45 tisuća eura.

Back to top button