Vijesti

Poduzete i akcije koje će se poduzeti za uređenje vanjskog prostora Doma zdravlja

Kritika je kraljica društva jer ukazivanjem na nedostatke, okolnosti se uz malo dobre volje i motivacije mogu promijeniti. Daruvarska slikarica Danuška Doležal Balta neumorno dokumentira na fotografijama efektne gradske priče a ovoga puta razotkrila je i drugu stranu spektra. Dvorišni prostor unutar Doma zdravlja u Daruvaru zapušten je zanemaren, prekriven ptičjim izmetom… Pored takvih prizora uglavnom, prolazi se užurbano bez zastajkivanja, glave okrenute na drugu stranu. Taj prostor Danuška je dokumentirala na fotografiji, objavila na svom facebook profilu što je zapravo jedan od pokretača promjena detalja koji narušavaju sliku grada na koji smo ponosni.

Umjetnica iz ove priče, slikarica i fotografkinja Danuška Doležal Balta, a kako kaže voli Daruvar, u kojem svakodnevno traži detalje ponosno ih ističući prijateljima s kojima je umrežena u cijelom svijetu. Tako na vanjskom prostoru koji čini cjelinu Doma zdravlja zapaža lijepo očišćenu aleju s ružama.

Još jedan dio prostora uz zgradu uređen je ovih dana. Zaposlenici daruvarske Hitne zasukali su rukave i uredili okoliš kod Ispostave. Kontaktirali su i Grad Daruvar, Darkom im je potom pružio logističku pomoć u odvozu odsječenih grana, tako da je ostalo još korijenje za koje će se uskoro pobrinuti uz pomoć onih koji mogu odraditi taj posao. U planu je sadnja voćki. To je samo jedan dio posla, kod hitne…

Drugi dio koji je tek priprema akcije ostaje onaj s početka priče, malo dvorište u donjem dijelu Doma zdravlja okruženo zidovima. I taj zanemareni prostor uz malo dobre volje i pokretačke snage može se brzo dovesti u red. Tako će i biti sljedećih dana potvrdio je to za Radio Daruvar ravnatelj Doma zdravlja BBŽ Michel Gruić, a kako su organizirali uređenje, ravnatelj će izvijestiti javnost po obavljenoj akciji!

Fotografije: Danuška Doležal Balta, Darko Hrešić

Također pogledajte
Close
Back to top button