Vijesti

Počasni građanin Grada Daruvara hrvatski astronom Ante Radonić

Vijećnici Gradskog vijeća na jučerašnjoj sjednici donijeli su Odluku o dobitnicima Javnih priznanja Grada Daruvara. Kako je vijećnike izvijestio predsjednik Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Antun Romozi, članovi Povjerenstva sastali su se 28.ožujka i razmotrili prispjele prijedloge. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se hrvatskom astronomu Anti Radonića dodijeli titula Počasni građanin Grada Daruvara. Kako se u obrazloženju navodi titula počasnog građanina s poveljom i ključevima grada gospodinu Anti Radoniću dodjeljuje se za dugogodišnju aktivnu suradnju s Gradom Daruvarom, gostovanja i vođenje predavanja iz astronomske znanosti na svim dosadašnjim manifestacijama 10 dana astronomije u Daruvaru.

Posmrtnim priznanjima izražena je počast: Mirku Bukna, Miroslavu Jurišić, Amaliji Končar, Blahoušu Čuchnilu i Nikoli Jurjeviću.

Dobitnica nagrade Grb Grada Daruvara – nagrade za životno djelo je Dragica Knežević. Daruvarska arhitektica Dragica Knežević nagrađena je za izniman doprinos u obnovi ratom uništenih obiteljskih kuća nakon Domovinskog rata i za arhitektonski napredak Daruvara.

Dobitnici Kolektivnih priznanja u 2023. su: Pivovara Daruvar, Stop Shop, Bilavčić i Jaković-Promet.

Dobitnici nagrade Pojedinačno priznanje su: Drago Ambroš, Otilka Pupovac, Ljerka Stožicki i Alenka Njegovac.

Dobitnici nagrade Plaketa Grada Daruvara su: Damir Malina, Mirjana Pahoki, Antun Boroš, Mirjana Oliver, Berislav Shejbal, Košarkaški klub Daruvar, HNK Selekcija U 11 i dobrovoljni darivatelji za najmanje 75 davanja krvi: Tomislav Doležal, Zdenko Hlubuček, Robert Krušinski, Damir Lneniček, Igor Lujanac, Željko Pjerobon, Damir Rizner i Miroslav Tometić. Čestitke nagrađenima!

Javna priznanja Grada Daruvara uručiti će se dobitnicima na svečanosti u povodu Dana Grada Daruvara u petak 5. svibnja!

Back to top button