Vijesti

Pjesma od odabranih riječi nekog davno napisanog teksta

U informacijskom preokretu prednost je na stvaralačkoj kreativnoj energiji potaknutoj pokojim gutljajem vina uz otkucaje tišine prostora uređenog idejama a sve to u dvorani Pučke knjižnice i čitaonice. Iako se na prvu, vino u samoj najavi pomalo elitistički zaljuljalo u prijepodnevnoj radionici, kada ste okruženi stranicama knjiga, birajući riječi za neku novu pjesmu bez zadanih tematskih okvira, i sir, i masline i slani prutići savršeno su kombinirani upravo s vinom. Priča je inspirirana radionicom tihih žena koje su imaginaciju i stvarnost vješto kombinirale u riječima nove pjesme. Idejna pokretačica jednog novog poetskog stvaralačkog kutka u daruvarskoj Pučkoj knjižnici Dea Mlinarić od naslova do realizacije približila je radionicu koju je pokrenula:
Mlinarić

Pjesma od odabranih riječi nekog davno napisanog teksta:
Mlinarić

I to je poezija u postupku nastajanju u kojoj je svaka od sudionica radionice, a bilo ih je taman toliko da se aktivnost može provesti nenametljivo i spontano, unijela svoj pjesnički pečat u jednom poetskom danu s početka kolovoza Ljeta Gospodnjeg 2023. Za gospođu Dubravku Prević, koja je i autorica Zbirke poezije, Blackout poezija je kako kaže:
Prević

Gabrijelu Šafar znatiželja je privukla u ovaj program:
Šafar

U ovoj radionici saznali smo kako još jedna sudionica, Jelena Sekulić Lukić, poeziju piše od svoje 10 godine, a kako je rekla o Blackout poeziji…
Sekulić Lukić

I dok u razmišljanjima ovladavamo vještinama Blackout poezije, poslušajmo pjesmu Jelene Sekulić Lukić, umjetničko ostvarenje oslikano riječima prije nekoliko godina s poznatih mjesta kao polazišne točke do naslova, Grada anđela:
Sekulić Lukić

Back to top button