Vijesti

Peti rođendan Razvojne agencije Daruvar

Razvojna agencija Daruvar danas obilježava peti rođendan. Za ovih pet godina čvrsto na nogama, projektno aktivna Razvojna agencija Daruvar polako a sve vidljivije mijenja vizuru grada i općina, podrška je u pripremi i provedbi programa poduzetnicima, udrugama i poljoprivrednicima. Kako posao izgleda u brojkama koje govore u prilog projektnim ostvarenjima u proteklom razdoblju, poslušajmo podatke koje pred javnost iznosi ravnateljica Nicol Polenus:
Polenus

Među projektima koje Razvojna agencija Daruvar planira prijaviti na nove pozive su:
Polenus

Mijenja se grad s projektno aktivnom Razvojnom agencijom Daruvar:
Polenus

Evocirajući uspomene, vraćamo film u 2013., kada je pokrenut Razvojni centar u Daruvaru koji je plesao samo jedno ljeto i otplesao već u 2014. Od tada do 2017. uglavnom se pričalo kako bi bilo dobro imati projektne pokretačke motore i Razvojnu agenciju u gradu. Inicijativu za formiranjem Razvojne agencije Daruvar pokrenuo je nedugo nakon pobjede na izborima u prvom mandatu gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček. Sada kada se osvrne na prvih pet godina, kako ocjenjuje projektnu prodornost Razvojne agencije Daruvar gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček:
Lneniček

90 milijuna kuna u proteklom razdoblju preko projekata koje je u Grad Daruvar ugradila Razvojna agencija Daruvar unazad pet godina su svake godine otprilike trećina gradskog proračuna plus, a to nije malo:
Lneniček

U povodu petog rođendana ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Nicol Polenus zahvalila se svima na podršci uz koju se RADA formira kao središnje mjesto za pripremu i provedbu EU projekata na ovoj mikro lokaciji.

foto: Razvojna agencija Daruvar
tekst: Irena Ivanović-Lasta

Back to top button