Vijesti

Opušten i privlačan novi program za Vinodar – Prva vinska večer

Prva Vinska večer za četvrt stoljeća Vinodara u Daruvaru jedan je novi opušten program koji bi a prema pokazanom mogao savršeno upotpuniti mozaik vinskog festivalskog repertoara. Zgodan ambijent, dobra atmosfera, slasna gastro ponuda i protočna vinska kapljica. Atributi destinacije povezani pod krošnjama Adama i Eve u parku ispred Zavičajnog muzeja Daruvar. Tragom mirisa, za početak reportažnog puta, do krčme Kod veprove glave. Povijesno društvo Pakrac Lipik, barem što se tiče vizualnog dojma, bili su prava gastro atrakcija. Krčma Kod veprove glave na Vinodaru bila je prvi put, po pozivu Organizacijskog odbora Vinodara. Što su sve pripremali u kuhinji na otvorenom, otkriva Ante Duvnjak:
Duvnjak

Cijene za sve spomenuto bile su dostupne i prihvatljive:
Duvnjak

A šaran na rašljama?!
Duvnjak

Krčma Kod veprove glave izdvojeni je dio Povijesnog društva Pakrac- Lipik koji se aktivira u posebnim prilikama kao atrakcija na manifestacijama.

S obzirom kako je krčma Kod veprove glave prvi put na prvoj Vinskoj večeri Vinodara u Daruvaru, prvi dojmovi gostiju?!
Duvnjak

Na večeri vinara predstavili su se i vinari s odabranim vinima. Prvi put na Prvoj Vinskoj večeri s dobrom i neobičnom ponudom vina iz berbe 2023. bili su predstavnici Vinarije Enosophia iz Feričanaca, To su vrhunska vina ocijenjena najvišim ocjenama a na Decanteru Mundus Vini u Londonu prošlogodišnjim srebrom zlatnog sjaja zasjala je Frankovka Miraz iz berbe 2018.. Poslušajmo Jenny-Mariju Šimić, voditeljicu marketinga i odnosa s javnošću Vinarije Enosophia:
Šimić

To zvuči ovako:
Šimić

Poznati daruvarski vinar i enolog Saša Lukić predstavio je vina Vinarije Coner u kojoj radi:
Lukić

Na ovogodišnjem ocjenjivanju uzoraka, vina Vinarije Coner ocijenjena su s pet zlatnih i jednom srebrnom medaljom a zdravica je, uz koje vino, prema preporuci Saše Lukića?!
Lukić

U ime organizatora o subotnjem večernjem programu za Vinodar 2024., direktorica Turističke zajednice Daruvar Papuk Ivana Plažanin Vuković:
Plažanin Vuković

Subotnju vinsku večer ispred Dvorca upotpunio je glazbeni program na pozornici:
Plažanin Vuković

Tko čini Organizacijski odbor Vinodara?!
Plažanin Vuković

Back to top button