Vijesti

Općina Sirač- učini što možeš, s onim što imaš, tamo gdje si

Svečane prilike poput jučerašnje u Siraču obično su prilika pogledati lice stvarnosti kroz slatku boju ružičastih naočala. Kao u mnogočemu drugom, Sirač je i u ovoj situaciji pokazao drugačiji pristup. Svečanu sjednicu vijeća otvorio je predsjednik Branimir Miler uz dobrodošlicu prisutnima i iskrenu zahvalu na dolasku gostima u povodu 31. rođendana Općine Sirač koja je konstituirana 15. travnja 1993. Predsjednik Općinskog vijeća podsjetio je na povijest lokalne samouprave koju je i on i stvarao i vodio. Iako je mnogo stvari urađeno u mikro i makro zajednici a kako je rekao Branimir Miler ekspanzija infrastrukturnog razvoja mogla je dobiti i veći zamah. Međutim, kako je istaknuo predsjednik Općinskog vijeća Općine Sirač Branimir Miler…
Miler

Evo što nemamo danas a što smo imali prije 20 ili 30 godina:
Miler

Biti zaštićen znači imati sve što treba za organizaciju kvalitetnog života stanovnika lokalne samouprave, odnosno da:
Miler

…većine općina u kojima početkom školskih praznika zamire javni prijevoz, u kojima ima mnogo naselja bez trgovine s pekarnicama i mješovitom robom na kotačima i visokim cijenama, bez nogostupa, bankomati su misaona imenica kada se i poslovnice gase u gradovima a klijentima udovoljavaju na način da im organiziraju susrete u bankama po 50 kilometara udaljenim od mjesta prebivališta.
Miler

Pljesak podrške za razotkrivanje problema i apel za rješenje bio je uvod za načelnika Sirača. Igor Supan čestitao je Dan općine svim stanovnicima Sirača uz želju da se otvori put napretka u perspektivi. U osvrtu i na vrijeme prošlo ukazujući na sve što danas čini Općinu Sirač, načelnik Igor Supan rekao je…
Supan

Sirač je danas…
Supan

Općina iz Proračuna sufinancira programe svih generacija, podrška je od vrtića do umirovljeničkih dana, kreće IV. faza projekta Zaželi, isplaćuju se Božićnice umirovljenicima, podupire rad udruga, značajna sredstva općina izdvaja za djecu, učenike, studente i mlade obitelji, pomaže u stambenom zbrinjavanju, podupire poduzetnike, obrtnike, poljoprivrednike…
Supan

U zaključku načelnik je parafrazirao bivšeg američkog predsjednika Theodorea Roosevelta.
Supan

Načelnik Sirača zahvalio se svima koji su na bilo koji način svojim radom, trudom i zalaganjem doprinijeli podizanju kvalitete života u Općini Sirač.

U ime prisutnih predstavnika gradova i općina na svečanoj sjednici u Siraču Dan općine Sirčankama i Sirčanima čestitao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček:
Lneniček

Prisutne je pozdravio uz čestitku stanovnicima za 31. rođendan općine deklarirani prijatelj Sirača župan Marko Marušić:
Marušić

Bjelovarsko-bilogorska županija podrška je lokalnim samoupravama a župan Marko Marušić podsjetio je na provedene te najavio nove projekte na području Sirača, od adaptacije Doma zdravlja do rekonstrukcije ceste od Sirača do Badljevine…
Marušić

To su sve projekti koji se realiziraju zajedničkim snagama istaknuo je župan Marko Marušić:
Marušić

Na svečanoj sjednici dodijeljena su javna priznanja. Plaketa Općine Sirač dodijeljena je ustanovi Suvenir Arbor za pola stoljeća rada i za vrijedan doprinos u razvoju gospodarstva i inovativnog poduzetništva. Dobitnici Plakete Općine Sirač su Toni Juraić za aktivno djelovanje u kulturnom i društvenom životu zajednice, Zdravko Viljevac za doprinos u kulturno-umjetničkom životu zajednice, dobrovoljni darivatelji krvi za 75 davanja krvi Stjepan Balder, Luka Karlović, Zdravko Mlinarić i Darko Rendić. Za predan i ustrajan rad u društvenim i sportskim aktivnostima dobitnik Kolektivnog priznanja je Športsko ribolovno društvo Pastrva Sirač. Za iznimne sportske rezultate dobitnik pojedinačnog priznanja je Jasmin Subašić a dobitnik Zahvale Općine Sirač za uspjeh u sportu je Silvio Geler. U ime dobitnika Javnih priznanja zahvalio se ravnatelj Ustanove Suvenir Arbor Zoran Polenus.

Učenici Osnovne škole Sirač Tisa Zorić učenica četvrtog razreda i učenik šestog razreda Leo Munić pročitali su svoje pjesme posvećene knjižnici.

Svečanu sjednicu Vijeća u Siraču uveličali su uz župana Marka Marušića zamjenice župana Marija Jungić i Tanja Novotni Golubić, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, načelnik Policijske postaje Daruvar Dalibor Čajsa sa suradnicima, zapovjednik JVP Daruvar Zdenko Brandejs sa suradnicima, počasni građani Općine Sirač, predstavnici ustanova, društava, udruga, operativnih snaga, veterani Domovinskog rata, predstavnici vjerskih zajednica, gospodarstvenici, poljoprivrednici, obrtnici, zaposlenici općine, vijećnici Općinskog vijeća i brojni prijatelji Sirača.

Back to top button