Vijesti

Održan 21. Karate Darfest

U Daruvaru je održan 21. Karate Darfest – Croatia 2023. u organizaciji Hrvatskog karate kluba „Slavko Krivski – Termal“ iz Daruvara i Hrvatskog karate Saveza.

Radi se o turniru s dugogodišnjom tradicijom koji u Daruvar svake godine privlači brojne sportaše kako domaće tako i strane. Proteklih godina na ovom natjecanju nastupilo je 50-tak karate klubova iz 4 države, u prosjeku 500 natjecatelja na četiri do pet tatamija u katama i borbama za uzraste do 21 godinu. Ove je godine nastupio 381 natjecatelj iz 38 klubova.

U ukupnom poretku prvo mjesto zauzeo je Champion Klub iz Rijeke, drugoplasirani je Globus Čakovec, dok je treće mjesto zauzeo Karate klub Ivanec. Domaća ekipa zauzela je odlično peto mjesto.

Hrvatski karate klub “Slavko Krivski” Daruvar djeluje od 1978. godine. Tragično preminulog prvog voditelja i trenera 1988. zamijenio je Miroslav Lončar i od tada ovaj klub radi u kontinuitetu s mladima do 18 godina. Kroz vrijeme nanizali su se i odlični rezultati, kao primjerice 2013. godine kada je iz kluba izašlo čak šest reprezentativaca. Zašto trenutačno nema tako visoko rangiranih daruvarskih karatista, voditelj-trener Lončar pojašnjava:
– Takvi sportaši nisu dovoljno financijski podržani od strane SZ-e a to je puno novaca za naš mali klub. Točnije, podržani su samo s 40%, što nije dovoljno. Stoga smo jednostavno odustali. Naša su baza djeca do 18 godina s kojima radimo, a mora se uzeti u obzir i činjenica da jedan veći dio njih nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja odlazi iz Daruvara i uglavnom tu prestaju sportske aktivnosti.

Od prije par godina klub je spustio dobnu granicu, tako da i već i vrtićanci mogu krenuti s treniranjem:
– Istina, oformili smo vrtićku skupinu od 3-6 godina. Oni treniraju 2 puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom od 18.15 do 19 sati. Uz pratnju roditelja vrtićanci dobiju kimono da bi bili svi isti, učimo ih nekim novim navikama ali je prije svega naglasak na igri i druženju. Ovu skupinu vodi moja kćer, također karatistica Anja Lončar Grandić.

Na kraju treba dodati da su upisi u tijeku, članarina je 25 eura bez dodatnih potraživanja. Kontakt osoba je upravo voditelj trener Miroslav Lončar. (098782204)

Back to top button