Vijesti

Odluka je pala, prodaje se hostel Daruvar u Malom Lošinju

Već za koji dan bit će oglašena prodaja hostela Daruvar u Malom Lošinju, tako su većinom glasova odlučili vijećnici Gradskog vijeća Grada Daruvara na današnjoj sjednici. Hostel je na odličnom mjestu u Malom Lošinju, pozicija ima svoje prednosti a i nedostatke. Hostel je obnovljen prije nekih 10 i više godina. Obnova nije bila radikalna, pratila je postojeću unutarnju organizaciju objekta koji je nakon obnove dobio status hostela. Da se tada obnovi pristupilo s malo više hrabrosti i novca mogao je to biti apartmanski smještaj i Daruvar je mogao imati svoju turističku ispostavu u top destinaciji. Što je tu je. Objekt ide u prodaju u trećoj sreći, prva dva kruga prodaje 2018., pokazala su nedovoljan interes zainteresiranih za kupovinu. Od tada je Hostel Daruvar u najmu a zakupnik je Jadranka grupa za potrebe smještaja svojih radnika.

Odluku o prodaji hostela u Malom Lošinju obrazložio je gradonačelnik Damir Lneniček:
Lneniček

Apsolutno protiv ove Odluke izjasnio se Igor Jareš:
I. Jareš

Procjena je urađena prije prodaje 2018. Tada su se daruvarski objekti, kuća i dvorište i zgrada površine 222 m2 u Malom Lošinju prodavali po cijeni od sedam milijuna i 544 tisuće kuna … Prema usvojenoj Odluci cijena po kojoj se od 3. svibnja ove godine prodaje Hostel Daruvar u Malom Lošinju je milijun i 39 tisuća eura. U odnosu na cijenu od prije pet godina, a kako kaže gradonačelnik Damir Lneniček…
Lneniček

Drugi razlog zbog kojeg je Igor Jareš protiv prodaje hostela u Malom Lošinju je više sentimentalne prirode, zbog djece i daljine mora mnogima uslijed krize i loših financijskih prilika:
I. Jareš

Što se tiče sadašnjeg trenutka u kojem se prodaje Hostel Daruvar u Malom Lošinju:
I. Jareš

Gradonačelnik Damir Lneniček podsjetio je na ulaganja u hostel u Malom Lošinju kao i na povećanje broja nekretnina u vlasništvu Grada:
Lneniček

Prodajom hostela plan je zatvoriti kredit:
Lneniček

Slijedom istaknutog kompleksa nekretnina, Dalibor Jareš vratio je film nekoliko godina unazad…
D. Jareš

Kako konstatira Dalibor Jareš:
D. Jareš

U Daruvaru je samo jedna osoba svojevremeno pokazala zanimanje za zakup poslovnog prostora:
Lneniček

A što se tiče prihvatljivog i dostupnog ljetovanja na moru, Savez Čeha ima asa u rukavu, jer kako je istaknuo gradonačelnik:
Lneniček

Tanja Herceg izjasnila se protiv prodaje hostela zanimajući se za iznose zakupa hostela u Malom Lošinju i iznose rata kredita koji se otplaćuju. Odgovor je pružila pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Milena Šimić:
Šimić

Pitali smo gradonačelnika da li su prema gradu potencijalni zainteresirani kupci već pustili signale?!
Lneniček

Objekt u Malom Lošinju trenutno je u zakupu a vlasnik Grad Daruvar iako ubire prihode ima redovne troškove:
Lneniček

Vijećnici su usvojili Odluku, a što se tiče natječaja?!
Lneniček

Grad Daruvar prodat će putem javnog natječaja i to usmenim javnim nadmetanjem nekretnine u svom vlasništvu: kuća i dvorište, površine 201 m2, na lokaciji u Malom Lošinju, Bočac 24 i zgradu, površine 222 m2, na lokaciji u Malom Lošinju, Bočac 24. Nekretnine čine jednu cjelinu te se kao takve prodaju zajedno. Početna kupoprodajna cijena za obje nekretnine iznosi milijun i 39 tisuća eura.

Fotografije iz arhive: Njuškalo.hr

Back to top button