Vijesti

Obitelj Demiri 50 godina u Daruvaru

Daruvarska slastičarna Orijent ne zaobilazno je mjesto, posebice ljeti. Uz odličan burek o kojemu više nitko ne dvoji da je najbolji, sladoled,ništa manje odlične baklave i ostale kolače, na terasi ispred lokala teško je naći slobodno mjesto. Uz odličnu ponudu i pristojne cijene, ono što ovu slastičarnu izdvaja od drugih je ona ljudska toplina s kojom je svaki gost dočekan. Bez iznimke. Osmijeh, lijepa riječ, a gotovo svakom gostu se pamti ime…rekli bismo stara Bečka škola!

Ali, priča nije krenula iz Beča. Nego iz Vrsara, 1963.godine, s limunadom prisjeća se Farukov tata -gospodin Maji:
Demiri

Iz Vrsara je gospodin Demiri kao 12 .godišnjak sa svojim stricem otišao u Gradišku, a nakon toga u Lipik gdje su kupili svoj prvi lokal.
Demiri

Po svemu sudeći tada se lijepo moglo zaraditi na limunadi i prodaji žvaka, jer nakon 10 godina (uz neka zaduženja), kupio se još jedan lokal, ali u Daruvaru. Tada 1973. današnji Tuđmanov trg je bio bez stambenih zgrada, u blatu ,a na livadi su pasli konji prisjeća se gospodin Maji:
Demiri

Iako se centar nije proširio kako je bilo u planu, gospodin Maji ne žali. Sve je kaže onako kako treba biti.
Otvaranjem slastičarne započela je i priča s burekom u Daruvaru, prisjeća se s osmjehom gos. Maji. Kako kaže to je tada bilo nešto novo, iako se u tadašnjem Mliječnom restoranu u centru nudilo nešto slično:
Demiri

Tako je davne 73.godine prošloga stoljeća krenula poslovna priča obitelji Demiri u Daruvaru. Punih 5o godina poslovanje slastičarne je unatoč ponekad i problemima, išlo uzlaznom putanjom. U korak s vremenom i smjenom generacija slastičarna Orijent i danas nudi odličnu limunadu, bez žvaka ali uvijek s dozom tople ljudske priče.

Back to top button