Vijesti

Obilježavanje 32. obljetnice početka Domovinskog rata u Pakracu

Dječjim festivalom domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ koji je održan u subotu 25. veljače u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u Pakracu, a na kojem je prvu nagradu osvojila Marta Deur iz Zagreba, započelo je obilježavanje 32. godišnjice početka Domovinskog rata.

Na festivalu je nastupilo 15 djevojčica i dječaka, osnovnoškolaca iz Zagreba, Karlovca, Valpova, Kutine, Novske, Daruvara te Pakraca i Lipika.

Obilježavanje se nastavlja u utorak 28. veljače u 20 sati kada će na prostoru ispred župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pakracu biti zapaljene „32 baklje pobjede“ kao simbol 32 godine od početka Domovinskog rata.

Središnje obilježavanje će biti upriličeno u srijedu 1. ožujka kada će najprije u župnoj crkvi UBDM s početkom u 10 sati biti služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje. Nakon sv. mise će sudionici obilježavanja u „Mimohodu pobjednika“ proći ulicama Pakraca sve do središnjeg gradskog Trga bana Josipa Jelačića gdje će na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima biti organizirano odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Potom će se sudionici uputiti prema Gradskoj tržnici gdje će od 11:50 sati biti održano postrojavanje sudionika, te prigodni program uz čitanje povjestice i obraćanje uzvanika.

Ovogodišnje obilježavanje organizira Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Grad Pakrac, a obilježavanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Grad Pakrac

Back to top button