Vijesti

O razmjeri siromaštva na daruvarskom području

Već tri desetljeća Odlukom Ujedinjenih naroda 17.listopada obilježava se Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Siromaštvo je tema koja progovara gromoglasnom tišinom. O razmjeri siromaštva na daruvarskom području svjedoče podaci o ljudima u potrebi Gradskog društva Crvenog križa Daruvar. Poslušajmo ravnateljicu Andreu Brletić
Brletić

Projektom FEAD bili su obuhvaćeni korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe s invaliditetom, korisnici tuđe njege i pomoći, umirovljenici i višečlane obitelji s dohodovnim cenzusom do 200 eura.
Brletić

Daruvarski Caritas ima Poslugu odnosno prostor gdje se dijele mjesečni paketi namirnica, hrane i higijenskih potrepština. Prema podacima koje smo saznali od voditeljice Daruvarskog Caritasa Ivane Žavcar Tokić u zadnjih dva mjeseca broj korisnika Posluge je oko 70 do 80. To su obitelji većinom s područja Daruvara. Opskrba Posluge je osigurana preko projekata, donacija, dijelom iz Biskupijskog Caritasa i kupovinom namirnica. Posluga se nalazi u centru grada i radi svaki utorak.

Fotografija: Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar

Back to top button