Vijesti

O preferencijskim glasovima i nevažećim listićima

Najveći broj 22 379 preferencijskih glasova u Drugoj izbornoj jedinici dobio je Gordan Jandroković nositelj liste HDZ, HSLS, HDS, HNS, HSU-a. Dario Hrebak treći na ovoj listi dobio je 9523 preferencijska glasa a Marko Marušić aktualni župan dobio je 4 336 preferencijskih glasova što ga na ovoj listi s 14 pozicionira na treće mjesto.

S liste koalicije Rijeke Pravde koju predvodi SDP najveći broj preferencijskih glasova u Drugoj izbornoj jedinici dobio je nositelj Boris Lalovac 13 161 glas. Daruvarčanin Igor Jareš dobio je 856 preferencijskih glasova što ga s devetog pozicionira na peto mjesto. Najveći broj preferencijskih glasova na listi koju predvodi Domovinski pokret u Drugoj izbornoj jedinici dobio je Tomislav Josić 4 936 glasova. Na listi koju predvodi Most u Drugoj izbornoj jedinici najviše preferencijskih glasova 7 641 dobio je Nino Raspudić a na listi Možemo – Politička platforma Hoćemo pravedno u Drugoj izbornoj jedinici nositeljica Danijela Dolenec dobila je 4 476 glasova.

Što se tiče Daruvarčana koji su bili zastupljeni na listama na ovim Parlamentarnim izborima četvrti na listi Možemo Politička platforma Hoćemo Pravedno Damir Lujanac dobio je 210 preferencijskih glasova od kojih 70 na biračkim mjestima u Daruvaru. Josip Mikuš iz Daruvara četvrti na listi Agrarne stranke – Pokreta za hrvatsku poljoprivredu Akcije za promjene dobio je 41 preferencijski glas od kojih četiri na području Grada Daruvara!

U pregledu glasanja upada u oči veliki broj nevažećih listića. Brojčano na području Grada Daruvara i četiriju pripadajućih općina nevažećih listića bilo je ukupno 289. S obzirom na ovu činjenicu može se izvesti zaključak kako bi birače trebalo bolje uputiti u tehniku i postupak glasanja prije izbora.

Back to top button