Vijesti

Nulta parking zona i cijene parkiranja

Ulazak eura zagrijao je informacijski prostor. Uz val poskupljenja s kojim nas je zapljusnuo hladan euro tuš, ima promjena u cijenama i zonama na parkiralištima u gradu. Javio se slušatelj s pitanjem, kako kaže, za Gradsku upravu. Parking je platio 0,60 eura za sat vremena a cijena je do 1. siječnja ove godine bila tri kune. Našeg slušatelja zanima tko je odobrio poskupljenje od 50 posto i zašto se u razdoblju dvojnog plaćanja do 14. siječnja (u kunama i eurima) parking ne može platiti u kunama?

Parking u Daruvaru je u nadležnosti Gradske tržnice. Kontaktirali smo direktora Gradske tržnice Tomislava Horvata i provjerili, zašto se i gdje plaća parking 0,60 eura:
Horvat

Zašto nije moguće platiti parking u kunama do 14. siječnja?
Horvat

Znači osim plaćanja u eurima novina je i nulta zona. Koje su cijene parkinga u drugim gradskim zonama i da li je došlo do zaokruživanja cijena prelaskom na euro?!
Horvat

Kako naglašava direktor Gradske tržnice Tomislav Horvat s nultom zonom trebalo se krenuti još i ranije…
Horvat

Postupak utvrđivanja cijena parkiranja prošao je sve propisane procedure:
Horvat

Parkiranje u nultoj zoni označeno je na uređajima za plaćanje parkinga. O svim promjenama u vezi s parkiranjem u gradu, detaljan uvid može se dobiti na Internet stranicama Gradske tržnice.

Back to top button