Vijesti

Novi Daruvarski paroh Đorđe Teodorović u službi ljudima u Daruvaru i okolici

Promjene na čelu daruvarske parohije – nakon Đorđa, Đorđe. U Daruvarskoj parohiji krajem prošlog tjedna izvršena je primopredaja blagoslovom i rješenjem episkopa pakračko-slavonskog gospodina Jovana. Dosadašnji Daruvarski paroh Đorđe Ostojić razriješen je dužnosti paroha daruvarskog i postavljen za paroha pakračkog. Parohija daruvarska povjerena je protojereju stavroforu dosadašnjem parohu pakračkom Đorđu Teodoroviću. Novog Daruvarskog paroha vjernici Daruvarske parohije dobro poznaju i ako se promišljanja vjernika pretoče u stav, moglo bi se reći kako se povjeravanjem Daruvarske parohije protojereju stavroforu Đorđu Teodoroviću poštivala i ispunila želja vjernika. Bili smo u Parohijskom domu, toplo i srdačno primljeni, a uz razgovor s novim Daruvarskim parohom otvorili teme, dotaknuli se planova a i neformalno ponešto saznali. Djeca Đorđa Teodorovića su u daruvarskim školama a supruga predaje vjeronauk. Još jedna obitelj svoj dom gradi ovdje. Daruvarskog paroha Đorđa Teodorovića pitali smo u najkraćem za uvid u dosadašnji posao i planove nakon izvršene primopredaje.
Teodorović

Ovdje u Daruvarskoj parohiji uz veliku radost i želju Đorđe Teodorović namjerava nastaviti započete poslove:
Teodorović

Kako kaže Daruvarski paroh Đorđe Teodorović…
Teodorović

Stekli smo dojam kako je Đorđe Teodorović desna ruka episkopa Jovana i upravo iz te pozicije čini se kako je posebna čast vjernicima i parohiji ukazana njegovim postavljanjem:
Teodorović

Daruvarski paroh dostupan je i otvoren za razgovore s vjernicima:
Teodorović

Sinoć su članovi srpskog manjinskog vijeća Grada Daruvara održali sastanak s Daruvarskim parohom posvećen zajedničkim aktivnostima koje se planiraju provoditi u predstojećem razdoblju.

Danas je u svom uredu Đorđa Teodorovića primio gradonačelnik Daruvara. Damir Lneniček ovom prilikom uz dobrodošlicu novom Daruvarskom parohu zahvalio se na suradnji njegovom prethodniku Đorđu Ostojiću:
Lneniček

Back to top button