Vijesti

Noć s Andersenom u školskoj knjižnici ČOŠ Josipa Ružičke u Končanici

Učenici nižih razreda Češke osnovne škole Josipa Ružičke u Končanici obilježili su na već tradicionalan način rođendan Hansa Christiana Andersena noćnim čitateljskim susretom u školskoj knjižnici s petka na subotu, 31.3./1.4. 2023.

Susret je započeo donošenjem pravila ponašanja, a nakon toga učenici su naglas čitali odabrane tekstove. Učitelji su im pročitali bajku Što god starac radi uvijek je u pravu. Učenici su je pažljivo saslušali jer im je na osnovu te priče organizirana potraga za blagom kroz različite zanimljive radionice. Radionice je pripremila školska knjižničarka, a provela ih je uz pomoć učitelja. Učenici su tako rješavali križaljke, anagrame, kvizove, upoznavali pisce bajki, tražili QR kodove, određivali redoslijed događaja i upoznavali likove bajke kroz pamtilice.

Školske kuharice pripremile su i večeru za sve sudionike.

Nakon potrage za blagom uslijedila je plesna večer i igranje društvenih igara. Prije spavanja učenici su pogledali animirani film Čudesna šuma. U subotu oko 7.30 sati roditelji su došli po učenike koji su otišli kući puni pozitivnih dojmova.

Sudjelovalo je 36 učenika i 5 učitelja – Amalija Husak, Elenka Podsednik, Luka Siruček, Martina Vondra i Višnja Veber Malina.

ČOŠ Josipa Ružičke Končanica

Back to top button