Vijesti

NIU Jednota proslavila 77. rođendan

Novinsko izdavačka ustanova Jednota, manjinski tjednik na češkom jeziku, već 77 godina čitateljima donosi pregled vijesti, tema i zanimljivosti vrlo aktivne i odlično organizirane češke nacionalne manjine u Hrvatskoj. 77 godina im je tek, a u tim zlatnim godinama za rođendansku proslavu upriličenu u četvrtak, okupila se ekipa ljudi koji su radili i koji rade u Jednoti. Informacije s proslave u organizaciji NIU Jednota sa svekolikom javnošću dijeli saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu i zamjenik gradonačelnika Daruvara iz reda češke nacionalne manjine Vladimir Bilek:
Bilek

Dotični gospodin Vladimir Bilek u džentlmenskom maniru pripadnicama nježnijeg spola i radnicama Jednote (koje su u većini) poklonio je ruže.

Iz tiska je izašao je novi broj Jednote u kojem između ostalog možete pročitati Zasjedala radna tijela Saveza Čeha, Proslava stote obljetnice društva u Lipovljanima,Večer uz pjesmu u Končanici, Večer sjećanja na supružnike Stanja u Daruvaru, u Golubinjaku program uz Međunarodni dan žena i uspješni poduhvati velikih i malih u Gornjem Daruvaru.

U ime Radio Daruvara kolegama koji su pisali i pišu za Jednotu upućujemo iskrene čestitke i najljepše želje za 77. rođendan.

Fotografije: Željko Podsednik

Back to top button