Vijesti

Ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da vozilima bez zimske opreme otkrije trag

To je jedan od onih zimskih dana. Pada snijeg, puše vjetar i situacija se mijenja svakog trenutka. Zimska služba Cestarije Daruvar u punom je pogonu, posipa se, soli, čisti, ne može do asfalta, zato što vjetar nanosi snijeg a bilo je i zastoja tijekom jutra jer se šleper popriječio na Doljanskom brdu u smjeru Sirača i na glavnoj, i na cesti prema Siraču.

Sada nema zastoja, promet se odvija malo sporije. Osim snijega, kojeg iako su očišćene u prvoj turi ima na prometnicama, vidljivost je ograničena na nekih 100-tinjak metara. Snijeg usporava a i vjetar je slabljenju. U obilasku prometnica zatekli smo voditelja Cestarije Daruvar Mladen Drkulec
Drkulec

Koliko je ekipa Cestarije Daruvar na terenu?
Drkulec

Snijega je do 10 sati u Daruvaru napadalo sedam centimetara. Gradske prometnice u zimskim uvjetima održava Zimska služba Darkoma. Poslušajmo Darija Kolouha rukovoditelja Darkomove Radne jedinice Građenje
Kolouh

Osim mehanizacije i radnici vrijedno rade s lopatama u rukama
Kolouh

Čisti se redom a parking prostori će se očistiti nakon što se očiste sve gradske prometnice i onda prema Petrovom vrhu…
Kolouh

Još kratko o vremenu jučer, danas, sutra… vjetar je u noći promijenio smjer. Najjači udari sjeveroistočnog vjetra od 15 metara u sekundi u Meteo postaji Daruvar a kako smo saznali od Davora Cegledija, zabilježeni su noćas između pola tri i pola četiri.

Prognoza za sutra: U većini krajeva pretežno sunčano, ujutro ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Jutarnja temperatura zraka u minusu od -9 do -4, a najviša dnevna uglavnom od -1 do 4°C.

Back to top button