Vijesti

Nastavlja se obilježavanje Dana Grada Pakraca

Ovogodišnje obilježavanje Dana grada Pakraca trajati će tijekom cijelog mjeseca ožujka, a posjetitelje očekuju razni zabavni, kulturni, edukativni i sportski sadržaji. Uz već ranije dobivene informacije o događanjima, dostavljamo neka istaknutija za sljedeći tjedan:

Ponedjeljak, 18. ožujka 2024.

Tradicionalni Dan poduzetništva će biti održan u ponedjeljak 18.3. u Poduzetničkom centru Pakrac s početkom u 13,00 sati na kojem će ove godine sudjelovati i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan.

Utorak, 19. ožujka – blagdan sv. Josipa

Na sam blagdan svetog Josipa u utorak 19.3. u 10,00 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća prema sljedećem rasporedu:
10,00 sati – RKT groblje Pakrac
10,20 sati – bista dr. Franje Tuđmana
10,30 sati – Spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, Trg bana Josipa Jelačića
10,40 sati – kapelica Sv. Josipa

Nakon polaganja vijenaca, s početkom u 11,00 sati služit će se sveta misa u Župnoj crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se s početkom u 12,30 sati će u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“.

U srijedu 20.3. u Hotelu Pakrac će biti održano tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Pakraca u 2023. godini koje provodi Pakrački list, a u 19 sati u Hrvatskom domu „ Dr. F. Tuđman“ će biti održana kazališna predstava „San i ludilo“ Tina Ujevića, u izvedbi Teatra poezije iz Zagreba.

U četvrtak 21.3. Gradska knjižnica i čitaonica Pakrac od 18 sati u Gradskoj vijećnici kurije Janković organizira Književno druženje na kojem je gost poznati hrvatski autor Miro Gavran.

U istom prostoru će biti živo i dan kasnije u petak 22.3. kada će u 11:30 sati biti organiziran kviz „Volim svoj grad“. Biti će to uvertira za tradicionalnu priredbu „Poklon mome gradu“ i dodjelu nagrada nadarenim učenicima koja će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati.

U subotu 23.3. će od 10 sati u dvorištu kurije Janković biti organizirana Likovna kolonija, zatim Sajam udruga koji započinje od 14 sati, a od 15 sati će posjetitelje zabavljati glazbeni sastav „Posegana“.

Istog dana, na središnjoj gradskoj šetnici će se održati koncert u povodu obilježavanja Dana grada, gdje će od 20 sati posjetitelje zabavljati poznata grupa „Opća opasnost“.

U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Gradskoj sportskoj dvorani.

Grad Pakrac

Back to top button