Vijesti

Nagrađene učiteljice i profesorice daruvarskih škola u povodu Svjetskog dana učitelja

Povjerenstvo sastavljeno od najboljih učitelja, nastavnika, stručnih suradnika, odgajatelja i ravnatelja ili osoba izabranih u znanstveno-nastavno, umjetničko-nastavno, znanstveno ili nastavno zvanje odabralo je 513 ovogodišnjih laureata. Među najboljih 513 u Hrvatskoj, iz škola s daruvarskog područja su tri učiteljice Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar i dvije profesorice Ekonomske i turističke škole Daruvar.

Iz OŠ Vladimira Nazora Daruvar nagrađene su:

Tihana Petković vjeroučiteljica za dijeljenje primjera dobre prakse, izradu otvorenih obrazovnih sadržaja, koordiniranje i vođenje projekata, sudjelovanje u radnim skupinama, predavanja na županijskoj i međužupanijskoj razini i mentorstvo učenicima na državnoj razini.
Alenka Njegovac učiteljica Tehničke kulture i informatike nagrađena je zbog mentorstva učenicima na natjecanjima na državnoj razini, predavanja na županijskoj razini, dijeljenja inovativnih primjera dobre prakse, rada u strukovnim udrugama povezanim s obrazovanjem, vođenje projekata na državnoj i međunarodnoj razini, uređivanje školske mrežne stranice i sudjelovanja u radu stručne radne skupine MZO-a.
Biserka Hrešić učiteljica razredne nastave nagrađena je zbog predavanja na međužupanijskoj i državnoj razini, doprinosa struci radom u strukovnim udrugama koje potiču, razvijaju i unapređuju struku, sudjelovanja i doprinosa realizaciji rezultata projekta na međunarodnoj razini, uređivanja školske mrežne stranice, pripremanja, osmišljavanja, sudjelovanja i organizacija programa vezanih uz obrazovanje na županijskoj ili državnoj razini.
Iz Ekonomske i turističke škole Daruvar nagrađene su

Romana Zelda profesorica engleskog jezika za dokazanu izvrsnost, odnosno ostvaren uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno-obrazovnoga sustava.
Ksenija Škorić šrofesorica ekonomske skupine predmeta nagrađena je za izniman doprinos struci u kategorijama Pravilnika o nagrađivanju odgojno-obrazovnih radnika: mentorstvo učenicima, objavljivanje stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima te na unaprjeđenju rada škole i sustava obrazovanja.

Nagrada je po 10 tisuća kuna bruto iznosa. Nagrađenima su uručene nagrade na današnjoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu a u povodu Svjetskog dana učitelja.

fotografije ustupila: Alenka Njegovac

Back to top button