Vijesti

Na putu smanjenja rizika od katastrofa

Danas se u Bjelovaru provodi nacionalna kampanja Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a kroz projekt Na putu smanjenja rizika od katastrofa.

Služba civilne zaštite Bjelovar u suradnji sa Ravnateljstvom kao programski dio projekta pripremila je niz aktivnosti. U Ulici Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru kod fontane uz Trg Eugena Kvaternika postavljen je šator a u šatoru edukativne radionice i simulacija prirodnih nepogoda poput poplava, potresa, erozije tla. Cilj je pokazati kako se pripremiti i zaštititi u slučaju iznenadnih potencijalno ugrožavajućih događaja. O projektu u jednom sažetku u ime Županijskog centra 112 voditelj Službe civilne zaštite Bjelovar Željko Vukoja:
Vukoja

Cilj kampanje je i cilj projekta:
Vukoja

Zainteresirani su pozvani danas u Bjelovar, šator je postavljen u ulici Vatroslava Lisinskog kod fontane uz Trg Eugena Kvaternika.
Vukoja

Kroz ovu inicijativu a kako navode iz Civilne zaštite žele promijeniti uočenu nisku razinu svijesti o važnosti smanjenja rizika od katastrofa a ujedno ojačati otpornost zajednica na katastrofe provođenjem edukacija o potencijalnim ugrozama te načinima ublažavanja posljedica.

Fotografije ustupio Željko Vukoja

Back to top button