Vijesti

“Mijenjam se”: Miju Negovetić u ovom izdanju još niste vidjeli

MIA NEGOVETIĆ objavila je novu pjesmu i spot koji su sasvim drugačiji od svega što je dosad objavljivala.

“Ovaj spot je dekonstrukcija koncepta seksualne objektivizacije žene u showbusinessu. Sve ostalo je osobna interpretacija gledatelja ovisno o njegovom kulturnom i socijalnom kontekstu. Kulturna kritika pretvara se u represiju i diktiranje; što ona smije, a što ne smije raditi sa svojim tijelom i općenito sa samom sobom”, objašnjava Mia.

“Prikazali smo ženu u svijetu medija, ogoljenu pred istinom koju drugi sami stvore na temu onoga što čuju ili misle. Što se zapravo skriva ispod njezine kože? Pritisak, seksizam, diskriminacija i sve ono što na dnevnoj bazi može sama o sebi pročitati, bez da je izvorno došlo od nje i njezine istine. Cilj ovoga spota je da dokažemo što se zapravo krije ‘iza zastora’. Umjesto da se gledaju njezine prave kvalitete, gleda se njezina vanjština”, smatra mlada pjevačica.

Mia radila i na aranžmanu pjesme

“Poruka je to koja vrijedi za sve na ovome svijetu koji umjetnost koriste za izražavanje svoje kreativnosti na svoj način, izlaze iz comfort zone i svoje misli slažu u fantazije, a fantazije natrag u svoju unikatnu umjetnost”, zaključila je.

Pjesmu Mijenjam se je objavila, kaže, potaknuta čestom diskriminacijom žena. Pjesmu su aranžmanski posložili Mia Negovetić i Srđan Sekulović, dok je za produkciju spota zaslužna ekipa Lumiere Productiona na čelu s redateljem Artemom Dushkinom.

“Upravo je umjetnost bez granica i uči sve nas (stvarali ju ili ne) da ne sprječavamo sebe radi drugih, već da činimo ono što nam samo srce kaže”, zaključuje Mia Negovetić.

Back to top button