Vijesti

“Mijenjam se”: Miju Negovetić u ovom izdanju još niste vidjeli

MIA NEGOVETIĆ objavila je novu pjesmu i spot koji su sasvim drugačiji od svega što je dosad objavljivala.

“Ovaj spot je dekonstrukcija koncepta seksualne objektivizacije žene u showbusinessu. Sve ostalo je osobna interpretacija gledatelja ovisno o njegovom kulturnom i socijalnom kontekstu. Kulturna kritika pretvara se u represiju i diktiranje; što ona smije, a što ne smije raditi sa svojim tijelom i općenito sa samom sobom”, objašnjava Mia.

“Prikazali smo ženu u svijetu medija, ogoljenu pred istinom koju drugi sami stvore na temu onoga što čuju ili misle. Što se zapravo skriva ispod njezine kože? Pritisak, seksizam, diskriminacija i sve ono što na dnevnoj bazi može sama o sebi pročitati, bez da je izvorno došlo od nje i njezine istine. Cilj ovoga spota je da dokažemo što se zapravo krije ‘iza zastora’. Umjesto da se gledaju njezine prave kvalitete, gleda se njezina vanjština”, smatra mlada pjevačica.

Mia radila i na aranžmanu pjesme

“Poruka je to koja vrijedi za sve na ovome svijetu koji umjetnost koriste za izražavanje svoje kreativnosti na svoj način, izlaze iz comfort zone i svoje misli slažu u fantazije, a fantazije natrag u svoju unikatnu umjetnost”, zaključila je.

Pjesmu Mijenjam se je objavila, kaže, potaknuta čestom diskriminacijom žena. Pjesmu su aranžmanski posložili Mia Negovetić i Srđan Sekulović, dok je za produkciju spota zaslužna ekipa Lumiere Productiona na čelu s redateljem Artemom Dushkinom.

“Upravo je umjetnost bez granica i uči sve nas (stvarali ju ili ne) da ne sprječavamo sebe radi drugih, već da činimo ono što nam samo srce kaže”, zaključuje Mia Negovetić.

Pročitajte još

Back to top button