Vijesti

Međunarodni dan žena u Daruvaru

Osnovni kriterij napretka na društvenoj ljestvici trebalo bi biti poznavanje strukture posla, snalaženje u složenim radnim zadacima i kvaliteta rada, a rodni predznak ne bi trebao biti važan. U društvenom poretku ove naše mikro zajednice na vrhu organizacijske piramide je gradonačelnik, tu su zamjenica i zamjenik gradonačelnika a sve Upravne odjele vode žene . Nisu samo pročelnice na rukovodećim mjestima…Opće je poznato, a tako je već godinama, na čelu svih odgojno obrazovnih ustanova u Daruvaru su žene, od vrtića preko osnovnih škola do srednjih škola i glazbene škole. Na čelu ustanova u gradu u brojčanoj prednosti su žene a u gradskim trgovačkim društvima ravnomjerno su zastupljeni direktorice i direktori. U udrugama je mješovita ekipa svi su spremni potegnuti kad zatreba…Što se tiče malog poduzetništva i obrtništva tu su muškarci u brojčanoj prednosti. Podvlačenjem crte zamjetno je u Daruvaru kako žene imaju moć, znaju se postaviti, eksponirane su i brojnije na rukovodećim mjestima. To je tek mali prilog muško-ženskom pozicioniranju u gradskim strukturama, a podtema u prilog ovoj priči bilo bi jako mnogo otvaranjem pitanja, tko više potegne u poslu, tko više sjedi u kafićima, tko više naširoko priča, tko je skloniji davati obećanja a tko ih ispunjava, tko čini kreativni potencijal grada, tko sudjeluje u izmjeni vizure grada, tko prodaje, tko liječi, tko se brine o sigurnosti, tko gasi vatru, i tako dalje i tako bliže…

Izaslanstvo Grada Daruvara prevođeno gradonačelnikom Damirom Lneničekom povodom Međunarodnog praznika žena s raznobojnim ružama i uz razgovor sa zaposlenicama obišlo je tvrtke u gradu uz napomenu kako se svake godine obilaze druge tvrtke. Ruže iz Grada Daruvara danas su za zaposlenice Veteranskog centra Daruvar, Termalnog vodenog parka i Radio Daruvara.

Gradska organizacija SDP-a Daruvar u dopodnevnim satima na Trgu u centru dijelila je karanfile. Od predsjednika daruvarskog SDP-a Dalibora Jareša saznali smo kako je tisuću karanfila nabavljeno za izmamiti osmjeh na licima i uljepšati ovaj dan ženama Daruvara!

Poklon zaposlenicama Radio Daruvara u povodu Međunarodnog praznika žena kao i godinama prije, i ove godine nije propustio uručiti, nekadašnji vijećnik, nekadašnji predsjednik srpskog manjinskog vijeća Grada Daruvara, a danas angažirani građanin Daruvara, čovjek sa stavom Branko Kovačić. Njegov izbor za nas bile su prekrasne crvene ruže.

Pastor baptističke crkve Ivan Špičak stigao je jutros u redakciju s originalnim darovima ženama, notes s porukom, a za ispisati životne priče, olovka. To je dar koji je baptistička crkva pripremila zajedno s udrugom Svaki dom Hrvatska.

I naš Dalibor Sabo kao i svake godine kolegicama je poklonio čokoladu. Hvala Dalibore.

U povodu današnjeg Međunarodnog dana žena Gola Maja nije ostala sama. S cvijećem u krilu ponosno je pokazala kako je dio zajednice u kojoj se netko pobrinuo buket cvijeća, a dok je cvijeće ne okruži, pokloniti i Augustinčićevoj Kupačici u Julijevom parku. Ovaj detalj je dokumentirala na fotografiji, aktivna i prodorna Daruvarčanka Nada Lukić Kolundžić.

Svima koji slave od srca želimo sretan, dobro proveden i u odabranom društvu Međunarodni dan žena!

Također pogledajte
Close
Back to top button