Vijesti

Maturanti sretno

Prema kalendaru Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje prvi ispitni rok državne mature započeo je prošlog tjedna ispitima iz Francuskog i Grčkog  jezika. Od obveznih ispita koje piše najviše maturanata prvi je na rasporedu današnji ispit iz Engleskog jezika – i osnovna i viša razina. Polaganje državne mature bio je povod u razgovoru s ispitnim koordinatorom u Gimnaziji Daruvar profesorom Ivanom Horinom provjeriti što se od 2010. godine, početka provedbe državne mature kao standardiziranog oblika završne provjere u srednjim školama do danas promijenilo?!
Horina

Za ispite koji se polažu nakon Engleskog jezika i osnovne i više razine… Da li će se i polaganje mature vremenom prilagoditi nekim suvremenim tehničko-tehnološkim dostignućima, pitamo ispitnog koordinatora Ivana Horinu
Horina

To znanje za život stečeno u školi je dragocjeno. Datumi polaganja ispita maturantima su dobro poznati. Za škole koje se suočavaju s nedostatkom prostora organizacija ispita i redovne nastave popriličan je izazov koji se rješava spretno i vješto u tišini koja prati i višesatne ispite iz standardizirane završne provjere za srednje škole. Privremeni rezultati prvog roka bit će objavljeni 10. srpnja, slijedi dvodnevni rok za prigovor, a konačni rezultati prvog roka mature izlaze 17. srpnja. Sretno svima!

Back to top button