Vijesti

Matej Ulovec vodeći radioamater u svijetu u svojoj kategoriji

Radioklub Jan Hus, Grad Daruvar i Općina Končanica imaju vodećeg u svijetu u svojoj kategoriji natjecanja Mladi operateri u eteru. On je Matej Ulovec, dečko koji u novoj školskoj godini kreće u srednju školu, i koji je u radu s veteranima daruvarskog Radioamaterskog kluba u sastavu Karnik, Palatinuš, Franić, Čarapović dobio smjernice te u 12 sati natjecanja i ostvarenih preko 700 veza s 80 država svijeta bio najbolji u svojoj kategoriji, saznali smo od Tomislava Sanića radio operatera i člana Izvršnog odbora Radiokluba Jan Hus:
Sanić

To je na svjetskom nivou a nakon zadnjeg perioda u prosincu znat će se točan poredak:
Sanić

Što se tiče nagrade za postignuti uspjeh:
Sanić

Radioklub Jan Hus ima i staru gardu a ima i mlade zainteresirane ljude koji vješto uspostavljaju dvosmjerne radio veze s radioamaterima iz cijelog svijeta, jer kako naglašava Tomislav Sanić:
Sanić

Dovoljno za kontinuitet u radu Radiokluba Jan Hus:
Sanić

U prilog ovoj informaciji dodajmo kako je aktualan u Karlovcu još danas i sutra Svjetski kamp mladih radioamatera u čiji je rad uključeno oko 100-tinjak mladih iz 24 zemlje svijeta. Ovu priču završavamo radioamaterskim pozdravom:
Sanić

Sa 73 prelazimo na 88. Koga zanima što je 88 na svjetskoj razini, neka značenje ova dva broja provjeri s radioamaterima.

fotografiju ustupio Zvonko Karnik
tekst: Irena Ivanović-Lasta

Back to top button