Vijesti

Korado Korlević vodio dva neobična i odlično posjećena predavanja u Daruvaru

Kreativci u uniformiranom svijetu i što danas stvarno imamo od umjetne inteligencije, čudno predavanje odličnog predavača učitelja i lovca na asteroide Korada Korlevića.

Dogovoreno vrijeme se poštuje na predavanje se ne kasni i nema veze što je to jedno potpuno neobično predavanje. Provjera tehnike za dva školska sata srednjoškolcima potičući ih na propitivanja, otvaranje pravaca mladim ljudima za razmišljanje o perspektivi, Kome pripada budućnost? Budućnost se stvara, kaže Korado Korlević a kreativnost se prepoznaje, potiče i njeguje. O poziciji kreativnosti slijedom predavanja o Upravljanju kreativnošću u današnjem svijetu, hrvatski učitelj počasni doktor znanosti Korado Korlević kaže:
Korlević

Kreativce odlikuje maštovitost, zanos, istraživanje prostora, nisu dio mase jer se izdvajaju zato što su drugačiji, individualci i nema ih mnogo:
Korlević

Upečatljivo je kako zajednica, da bi mogla funkcionirati trpi kreativce, a nedostatak pune podrške kreativcima izostaje, možda i iz razloga:
Korlević

Tko upravlja kreativnošću?!
Korlević

Razvijene su kompletne tehnike s originalnim idejama za svaki individualni zahtjev. Uz pojam kreativnosti danas se veže pojam kreativna industrija a mnogi procesi prerastaju u industrije osim u onu pravu, tešku industriju:
Korlević

Taj pravac procesa razvoja vodi ka umjetnoj inteligenciji koja je oslonac industriji s predznakom kreativna, uz napomenu, kako čim je industrija ne može biti kreativna već serijska:
Korlević

Slijedom predavanja Korada Korlevića Dana sedmog i osmog 14.svemirske manifestacije u Daruvaru objedinjavanjem dviju tematskih cjelina i zbog otvaranja perspektive mladima podržavajući ih na slobodu artikulacije ideja koje ovaj svijet, ili onaj u perspektivi, mogu učiniti boljim ili najkraće kako zainteresirana javnost može prepoznati svoju šansu i dobitak na temelju odabranih tema:
Korlević

Back to top button