Vijesti

Kiša ne popušta

U proteklih četiri dana na daruvarskom području napadalo je 63,8 litara kiše po metru četvornom, odnosno, od četvrtka do petka u 8 sati kada su mjerenja, raskvašenu zemlju dodatno je natopilo 12,7 litara kiše po metru četvornom, od petka do subote pet, od subote do nedjelje devet, i od nedjelje u 8,00 do ponedjeljka u 8 sati napadalo je 37,1 litra kiše po metru četvornom, saznali smo od Davora Cegledija iz Meteo postaje Daruvar. Kišu od jučer prati sumaglica, a stabilizacije vremenskih prilika nema na vidiku, barem prema prognozama, jer već sutra, ponovno će kiša biti dominantna meteorološka pojava.

Zbog kiše na pojedinim prometnicama ima nanosa blata i zemlje a ponegdje se i voda zadržava na cestama. Najviše nanosa bilo je na prometnici u Koreničanima. Radnici Cestarije obilaze i čiste prometnice, doznajemo od voditelja Cestarije Daruvar Mladena Drkulca.

Vatrogasci JVP Daruvar tijekom jučerašnjeg dana imali su dvije intervencije, jednu na lokaciji Zeleni brijeg Vrbovac, uklanjanje stabla s ceste, a drugu u Siraču na ispumpavanju vode iz podruma obiteljske kuće, potvrdio je to za Radio Daruvar zamjenik zapovjednika JVP Daruvar Dejan Koprek.

Na vodotoku rijeke Pakre uvedene su pripremne a na Ilovi u Maslenjači i Garešnici redovne mjere obrane od poplava. Bilo je izlijevanja rijeka iz korita i hitnih intervencija jer ovoga svibnja u prvoj polovini mjeseca napadalo je preko 130 litara kiše po metru četvornom. U Vodnogospodarskoj Ispostavi Malog sliva Ilova Pakra već danima su u punoj pripravnosti. Na terenu se prati situacija i po potrebi odmah djeluje, a što se tiče vodostaja danas, kako saznajemo od voditelja Vodnogospodarske ispostave Malog sliva Ilova Pakra Kristijana Hroha
Hroh

Interveniralo se u krugu Ribnjačarstva Končanica
Hroh

A kiša ne popušta, tako da vrijeme ovih dana podsjeća na svibanj 2014.
Hroh

Fotografije: vodotoka, Đurđička, Ilova Garešnica i Toplica Daruvar Kristijan Hroh

Fotografije Toplice u Daruvaru: Lenka Lalić

Back to top button