Vijesti

Kada kiša ne popušta

U proteklih 24 sata od jučer u 8 do jutros u 8 Daruvarsko područje natopilo je 79,4 litre kiše po metru četvornom. Daruvar osim kiše nije bio izložen jakim udarima vjetra i kako nam je u Meteo postaji Daruvar potvrdio Davor Cegledi, jučer su u Daruvaru zabilježena dva udara sjeverca od 11 metara u sekundi, a vjetar te brzine i ne vodi se pod udare jakog vjetra.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Daruvar imali su devet tehničkih intervencija na području Općine Đulovac a u Općinu Berek iz Daruvara su upućena dva vatrogasca s vozilom a u Čazmu je otišao jedan daruvarski vatrogasac.

U apsurdnim vremenima besmislenosti postaju očekivana pojava koja ne izaziva čuđenje. Iako je voda svuda oko nas, dogodilo se da je baš u javnom vodoopskrbnom sustavu, skoro pa nedostaje vode. Zašto, pojasnit će voditelj Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin
Lukačin

Darkomove ekipe su na terenu od ponoći i normalizacija protoka uspostavljena je od jutros i kako kaže Vladimir Lukačin
Lukačin

Još jučer je sve bilo suho a od jutros voda brzo i punim kapacitetom protječe kanalima. Uglavnom nema zadržavanja vode na ključnim mjestima jer je postupak čišćenja kanala proveden. Evo što o vodostajima na slivu rijeka Ilova – Pakra kaže voditelj Vodnogospodarske ispostave ovog malog sliva Kristijan Hroh
Hroh

Kako smo već istaknuli i prije ove obilne kiše Hrvatske vode su provele postupak čišćenja kanala, tako da
Hroh

… a na kompletnom malom slivu Ilova-Pakra… Na daruvarskom području situacija je pod kontrolom potvrdila nam je to u telefonskom razgovoru i načelnica Stožera civilne zaštite Grada Daruvara Vanda Cegledi uz napomenu kako su sve operativne službe u slučaju potrebe spremne reagirati.

Back to top button