Vijesti

Još 10 tisuća kuna prikupljeno za prijevoz onkoloških bolesnika

Sinoć je u Dvorani Gradskog kina Pučkog otvorenog učilišta u organizaciji Lige protiv raka Daruvar priređen humanitarni koncert. Organizatori, nakon koncerta malo je reći da su zadovoljni, glazbenim ozračjem, interakcijom publike s izvođačima i ispunjenjem cilja, saznajemo od predsjednice Lige Milade Sofka:
Sofka

U programu su nastupili: učenici i profesori Glazbene škole Brune Bjelinskog, Ženska klapa Stentoria, zborovi daruvarskih Župa Presvetog Trojstva i Svetog Antuna Padovanskog, Zbor Baptističke crkve, Zbor Matice umirovljenika Daruvar, Ženski pjevački zbor Češke besede Daruvar i Zbor Udruge Nijemaca i Austrijanaca iz Sirača.

Na sinoćnjem humanitarnom koncertu prikupljeno je 10 tisuća kuna. Tijekom akcije na Cvjetnom sajmu u subotu kako smo to već objavili prikupljeno je 14 tisuća kuna, a prikupljeni novac usmjerava se za prijevoz onkoloških bolesnika uglavnom u Zagreb na liječenje. Koliko oboljelih od malignih bolesti koristi prijevoz na liječenje i terapije u organizaciji daruvarske Lige protiv raka?
Sofka

…jedino što nedostaje vozača…
Sofka

Liga protiv raka Daruvar humanitarno u akcijama djeluje u nekoliko pravaca a jedna od aktivnosti na kojoj se radi je nabava ultrazvuka za Dom zdravlja:
Sofka

I još na daruvarskom području u organizaciji Lige protiv raka do 9. studenog provodi se akcija prikupljanja čepova za čakovečku Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma.

Back to top button