Vijesti

Iz Daruvara, od zvuka harmonike do Leta 3

U glazbenu priču uvode nas zvuci harmonike koju je svirao jedan vrlo posvećen natjecatelj u pripremi za nastup pred komisijom jučer u Glazbenoj školi Brune Bjelinskog:

Zvuci harmonike jučer i danas ispunjavaju prostore u kojima se organiziraju programske cjeline ovogodišnjeg harmonikaškog nagradnog natjecanja u kojem sudjeluje 80 harmonikaša iz Hrvatske BiH i Mađarske koji se natječu u sedam kategorija. Prvi jučer, u B kategoriji, nastupio je prošlogodišnji laureat iz A kategorije, učenik trećeg razreda Osnovne glazbene škole iz Požege Antun Jakobović. Tata Mario u Antunovoj pratnji nastup je propustio jer tako su se dogovorili tata i sin a kako je to tata Mario Jakobović pojasnio:
Jakobović

Što je svirao sin Antun?
Jakobović

Što kaže tata na izbor instrumenta koji je odabrao u glazbenoj školi njegov sin:
Jakobović

O samom natjecanju u Daruvaru a u ime organizatora Harmonikaškog centra potpredsjednica Anamarija Nerad:
Nerad

Najboljima u svih sedam kategorija organizatori su osigurali…
Nerad

Pokal natjecanja ima oblik violinskog ključa što se može vidjeti na fotografijama u prilog ovoj priči. S obzirom da je ovdje u Daruvaru jučer i danas glavni instrument glazbenog izražavanja harmonika profesoricu klasične harmonike Anamariju Nerad pitali smo po čemu je harmonika posebna?!
Nerad

Kada smo već u glazbenom svijetu ima još jedna aktualna tema u koju kao publika ulazimo s puno navijačkog zanosa… Sutra u finalu Eurosonga, Leti 3 a Mama ŠČ slama jezike govornicima svijeta. Što osoba akademskog glazbenog obrazovanja kaže za finaliste iz Hrvatske:
Nerad

Sve u prilog navijačke podrške i iz Daruvara za Mamu ŠČ i Let 3 sutra u finalu Eurosonga, neka glasovi budu snažni a poruka mira jasna i neka se pronosi svijetom!

Back to top button