Vijesti

Isplata Uskrsnica umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne novčane naknade

Povodom blagdana Uskrsa gradonačelnik Grada Daruvara, Damir Lneniček donio je Odluku o isplati jednokratne pomoći – Uskrsnice umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalne naknade (ZMN) s prebivalištem na području Grada Daruvara. Svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Daruvara čija ukupna primanja po osnovi mirovine koje primaju ne prelaze 350,00 EUR mjesečno, te nisu primatelji inozemnih mirovina, osim umirovljenika koji mirovinu primaju iz republika koje su bile u sastavu bivše SFR Jugoslavije isplatit će se jednokratna prigodna pomoć Uskrsnica u iznosu od 20,00 EUR.

Umirovljenici koji nisu navedeni u Popisu HZMO-a (umirovljenici koji primaju mirovinu iz republika koje su bile u sastavu bivše SFR Jugoslavije) obvezno moraju ponijeti Potvrdu o visini mirovine i fotokopiju osobne iskaznice.

„Uskrsnica“ umirovljenicima isplaćivat će se u zgradi uprave Grada Daruvara, Trg kralja Tomislava 14, od 03. do 05. travnja 2023. godine, od 8,00 – 11,00 sati. Umirovljenici su dužni prilikom podizanja Uskrsnice predočiti osobnu iskaznicu.

Ako sugrađani nisu u mogućnosti doći osobno po Uskrsnicu, može ju podignuti i član obitelji sa svojom osobnom iskaznicom i osobnom iskaznicom umirovljenika.

Grad Daruvar, na ovaj način svim umirovljenicima želi sretan Uskrs.

Back to top button