Vijesti

Hrvatska posla – da je Petrokemija radila bi li se gomilali viškova plina ?!

Druga strana priče o ovogodišnjoj žetvi vodi nas do Kutine pred Petrokemiju. Upravljanje Petrokemijom je prije više od dva mjeseca preuzela grupacija Yilidirim iz Turske. Uprava Petrokemije donijela je odluku o pokretanju proizvodnje, objavljeno je u ponedjeljak na mrežnim stranicama Tvornice gnojiva u Kutini. Petrokemija ima, ili je imala, ili će imati, strateški značaj za domaću poljoprivrednu proizvodnju, tako da 15 mjeseci obustave rada, sada već svatko vidi, itekako se odrazilo po džepu stanovnika, plaćanjem visokih cijena hrane. U procesu, nazovimo ga tranzicijom, u kojem Petrokemija nije radila više od godinu dana zbog promjena vlasničke strukture a spominjala se i visoka cijena prirodnog plina, nestašice plina zbog rata ili specijalne vojne operacije na istoku Europe, razotkrilo se u međuvremenu da se kod nas gomilaju viškovi plina. Kako to?! Jednostavno da je Petrokemija radila, viškova plina ne bi bilo, potvrdio je to za Radio Daruvar hrvatski ekonomist doktor Ljubo Jurčić
Jurčić

Petrokemija a kako je objavljeno na njihovim mrežnim stranicama počinje s pokretanjem proizvodnje. Djeluje sinkronizirano dilanje plina za bob ili cent, lov na glavešine a pitanje je neosporno i ekonomske prirode
Jurčić

Za dobru organizaciju posla potrebno je znati
Jurčić

Na način, a kako doktor Ljubo Jurčić naglašava, da se…
Jurčić

Hrvatska posla pokazuju da je cijela zajednica tu zbog pojedinca a ne obrnuto, da bi pojedinci zapravo trebali biti u funkciji zajednice. U tom Hrvatskom poslu pitanje na koje tražimo odgovor je, sada kada Petrokemija počinje raditi, po kojoj cijeni i od koga će nabavljati plin?!
Jurčić

Bez strategije i primjene postavljenih strateški odrednica ekonomska slika Hrvatske ne poprima željene konture, cijene ostaju visoke a ovaj prostor postaje velika robna kuća za plasman proizvoda s drugih tržišta.
Jurčić

Vratimo se Petrokemiji. S radom su, a kako na mrežnim stranicama Petrokemije navode, započela energetska postrojenja. Proteklog vikenda započela je proizvodnja amonijaka a postrojenja za proizvodnju finalnih proizvoda Uree, KAN-a i AS gnojiva također će postupno startati s radom do kraja ovog mjeseca. U Petrokemiji se s optimizmom pripremaju za isporuke vlastitog gnojiva za jesensku sjetvu.

fotografija: petrokemija.hr

Također pogledajte
Close
Back to top button