Vijesti

Hrvatska igra i Hrvatska navija

I Hrvatska je odigrala utakmicu. Ovoga puta nema nezainteresiranih, svi su spremni, očekivanja su veća od ulaganja u organizaciju i domaćinstvo bogatog Katara. Iako se čini kako prateće priče pokušavaju zasjeniti osnovni smisao, a to je igra i sve ono što gledatelji proživljavaju za vrijeme trajanja utakmice, u ovom svjetskom prvenstvu, gotovo je nametljiva spremnost navijača, čujemo duboke glasove nezadovoljnih sponzora, isticanje autorskih prava po pitanju utakmica koje samoproglašeni autori gledaju kao i svi drugi dok samo odabrani igraju te podvlačimo crtu ispod očekivanja.

Neka bude što biti mora!

Za ovu nogometnu priču sugovornici su dvojica Mata, Mato Trupina iz Batinjana i Mato Matić iz Velikih Bastaja. Dok Mato I i Mato II razgovaraju o nogometu pokraj zida na kojem velikim slovima piše Optimizam, ugrađujemo se u njihovu priču s propitivanjima a da bi provjerili puls onog dijela građana svijeta koji bez kalkulacija o profitu uživa u igri.

Prvi Mato Trupina očekuje ni više ni manje nego plasman reprezentacije Hrvatske:

Prag očekivanja drugog Mate Matića niži je:

Prvi Mate se ne da demoralizirati:

Sluša to i vrti glavom Mato Matić:

Nećemo puno puštati samo malo u prilog ozračju kada igra naša Hrvatska uz pitanje gdje će naši sugovornici gledati utakmice:

I još navijačka poruka za Dalićevih 11:

Nogometna priča se nastavlja iz kuta učitelja tjelesna i zdravstvene kulture Aleksandra Vacke:
Vacka

Ne zaboravljamo da je lopta okrugla:
Vacka

Što i kako razmišlja o našim šansama na svjetskoj nogometnoj sceni predsjednik lokalnog HNK Daruvar Dalibor Delonga:
Delonga

Sve polako i bit će lako:
Delonga

Od prošlog svjetskog prvenstva svašta se događalo na zemaljskoj kugli, lakoća igre se pogubila u prašumi pravila. Međutim, duboko ljudski, osjećaj ponosa razlog je zbog kojeg su očekivanja ovoga puta ništa manja od svjetskog vrha. Hrvatska igra i Hrvatska navija!

Back to top button