Vijesti

Hranom protiv vrućine

Visoke temperature i toplinski val iscrpljujući su na više načina, a nije tajna da boljem općem stanju tijela itekako može doprinijeti prehrana. Stručnjaci upozoravaju kako bi tijekom visokih temperatura valjalo izbjegavati tešku i masnu hranu, kao i šećer te zaslađene gazirane napitke i alkohol.

S obzirom na učinak hrana se može podijeliti na toplu i hladnu.

Prema ovoj podijeli u ove nesnosno vruće dane treba više konzumirati jela koja će tijelo rashladiti.

U kategoriju hladne hrane spada voće poput banana, jagoda, lubenica, kivija i marelica.

Mliječni proizvodi – mlijeko i jogurt, vrhnje i sir također imaju učinak hlađenja kao i sojino mlijeko i tofu.

Od povrća treba više konzumirati gljive, rajčice, šparoge, zelene salate i patlidžan.

Rashladiti se možete i ispijanjem napitaka kao što su kokosova voda, voda s limunom, a čaša sirutke svako jutro pomoći će vam da prebrodite najtoplije dane bez velike muke.
foto:a-1.hr

Back to top button