Vijesti

Gradsko vijeće Daruvara – prvi rebalans Proračuna, kratkoročni kredit i Mjere osiguravanja specijalističke zdravstvene zaštite djece

Održana je sjednica Vijeća Grada Daruvara. Rebalans, prvi ovogodišnjeg Proračuna prihvaćen je. Prihvaćene su Odluka o kratkoročnom kreditnom zaduženju i Programu mjera osiguravanja specijalističke zdravstvene zaštite djece na području Grada Daruvara, a zna se i tko su ovogodišnji laureati dobitnici Javni priznanja Grada Daruvara. Prijedlog Odluke o petim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Daruvara skinut je s Dnevnog reda ove i bit će posebna točka sljedeće sjednice.

Najprije o rebalansu. Nakon rebalansa uvid u prihodovnu i rashodovnu proračunsku stavku pružila je pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Emina Šimek Kovačić:
Šimek Kovačić

Projekti daljnjeg razvoja grada razlog su prvog rebalansa ovogodišnjeg Proračuna pojasnio je gradonačelnik Damir Lneniček:
Lneniček

U izmjene i dopune išlo se i zbog drugih projekata u planu ovogodišnje provedbe, a koje je istaknula pročelnica Emina Šimek Kovačić:
Šimek Kovačić

1. svibnja započinje provedba projekta Zaželi dostojanstven život u Daruvaru. Za provedbu projekta Zaželi u ovoj godini osiguran je iznos od 500.600,00 eura. Što je s projektom Petrov vrh koji se prema zadnjim informacijama nalazi na rezervnoj listi? Kako informira javnost gradonačelnik Damir Lneniček:
Lneniček

Prije usvajanja rebalansa vijećnička pitanja i odgovori gradonačelnika. Set pitanja pripremila je vijećnica Snježana Sabo. Između ostalih neka od pitanja odnosila su se na veća sredstva iz ovogodišnjeg Proračuna grada za vjerske zajednice i Pučko otvoreno učilište. Kako je pojasnio gradonačelnik Damir Lneniček:
Lneniček

Vezano za veća izdvajanja za Dom za starije i nemoćne i za udruge na području Grada Daruvara:
Lneniček

Ulazimo u sezonu programa na otvorenom koji se nadovezuju jedan na drugi tako da će štandovi u centru biti do 1. studenog. A što se tiče izdvajanja za odvjetničke usluge i objave javnog poziva za financiranje sredstava javnog informiranja?!
Lneniček

O razlozima kratkoročnog kreditnog zaduženja?!
Lneniček

Vijećnici su prihvatili Prijedlog mjera osiguravanja specijalističke zdravstvene zaštite djece na području Daruvara i kako je pojasnila pročelnica Upravnog odjela za opće, pravne, imovinsko-pravne poslove, društvene djelatnosti Olga Šimon Danek:
Šimon Danek

Back to top button