Vijesti

Gorša – kako je rockabilly stigao u Daruvar

Ne rijetko se desi da ljudi koji nešto izmisle, stvore, naprave – padnu u zapećak u drugi plan, a neki drugi si uzmu za pravo da se okite tuđim perjem bez srama. Iako često znamo pravu istinu, uglavnom smo takvo ponašanje općenito prihvatili i rijetko tko će se tome suprotstaviti. Takvih primjera samo u Daruvaru ima puno i moglo bi se puno toga reći na ovu temu…

Primjerice, da vas netko pita znate li kako se desio Rockabilly festival u Daruvaru, vjerojatno većina vas ne bi znala. To je festival koji volimo, pjevamo plešemo dva dana ali tko stoji iza toga?

To je zapravo Miroslav Gorša. Upravo je on prije pet godina ostvario svoju ideju. Njegov životni stil rockabilly scene preselio je u centar Daruvara. I onda je odmah pao u drugi, treći plan. Iskočila su tu neka druga imena, svi ostali su imali nešto za reći, samo se njega pitalo malo ili ništa.

Ove godine je drugačije – Gorša će moderirati slijedeća dva dana festivala.

Tako je informatičar po struci a u srcu glazbenik od djetinjstva, dočekao da stvari sjednu na svoje mjesto a ujedno se i prisjetio kako je cijela priča krenula:
Gorša

Uz njegovu odličnu ideju, Gorša dodaje kako je od samoga početka ovaj festival imao podršku prvenstveno Grada Daruvara, ali i svih ostalih.

Rockabilly odjeća, frizura, kao i glazba obilježila je njegov cijeli život a krenulo je sve prisjeća se Miroslav nekako od mame i Elvisa:
Gorša

U ovoj priči bitna je i činjenica kako je Gorša zapravo pokrenuo i daruvarski band Cat Paws. Bilo je to 2010.
Gorša

Ovaj prepoznatljivi daruvarski rockabilly band podrška je cijelom festivalu jer zahvaljujući njihovim svirkama po Hrvatskoj i Europi u 13 godina koliko postoje stekla su se i brojna poznanstva. Novina je da su ove godine snimili i svoj nosač zvuka sa svojim autorskim stvarima a trenutačno su u potrazi izdavačkom kućom.
Gorša

Ne preostaje nam ništa drugo nego dolaskom i plesom podržati 5. po redu Two days rockabilly plays koji je idejno osmislio Miroslav Gorša.

Back to top button