Vijesti

Gastro umjetnici destinacije Daruvar – Papuk u projektu 6 – I elementi

Gastro umjetnici Daruvara, s potporom domaćih proizvođača iz našeg kraja pokazali su se sinoć u najboljem izdanju za postavljenim velikim stolom u Dvorcu grofa Janković. Iako nije zamišljena kao grofovska, cijela gastro priča poprimila je uzvišeni štih baroka po domaći način u vremenu sadašnjem. Za jedan večernji program u Dvorcu u konceptu gastronomskog brendiranja Daruvara sve je bilo na svom mjestu, prepuni stolovi, turistički vodiči, djelatnici u turizmu, rodonačelnici programa dobro prihvaćenih u ovoj destinaciji, zamjenica gradonačelnika Daruvara Vanda Cegledi, iznajmljivači, odlični ugostitelji i jednako dobri prezentatori, poneka grofica, fotograf oduševljen gastronomijom, gošća Karin Mimica kojoj srce snažnije zalupa u Daruvaru zbog svih komparativnih prednosti ovog grada, koja je već u četiri faze provedbe projekta uključenja u gastronomsko brendiranje Daruvara te i ovoga puta nije propustila reći:
Mimica

Daruvar je grad s posebnom pričom a u četiri godine projekta što se sve iskristaliziralo kao novo otkriće u odnosu na početak provedbe, što je uočila Karin Mimica?!
Mimica

Obilje hrane i pića paše uz dvorac a kada bi se široki izbor suzio na jednu običnu večeru, što bi iz tog obilja preporučio pokretač ponude Beerlist Miran Husak:
Husak

A za slatku točku na završetku obične večere u Daruvaru:
Husak

Osim Zdravljaka Orijent u gastro priču uključeni su restorani Taverna i Terasa Daruvarskih toplica, Restoran Srce, kavana Queen, Little Italy Pub, Streat Food BLACK & WHITE i Restoran Greenberg s tim da Taverna ovoga puta nije eksponirana zbog radova u Daruvarskim toplicama. Tu je i snažna logistička potpora domaćih proizvođača, OPG Jareš, Pivovara Daruvar, Badel 1862, Wise Gruss, Pčelarstvo Daruvar, OPG Kešić, Ribnjačarstvo Končanica, OPG Danijela Rosman, OPG Jadranka Plažanin, a prostora za uključivanje ima još… Projekt provodi Turistička zajednica Daruvar Papuk u ime koje ga je predstavila direktorica Ivana Plažanin Vuković:
Plažanin Vuković

Naši ugostitelji jednako dobri kao i u kuhinji pokazali su se vještim prezentirajući ponudu u Dvorcu. Cilj ovog programa je:
Plažanin Vuković

Iznimno važno za ovaj projekt je:
Plažanin Vuković

A 6-i elementi imaju još jednu prednost po kojoj ovu destinaciju čine privlačnom i posebnom, kako kaže Miran Husak…
Husak

U to ime živjeli i:
Husak

Projekt Gastronomsko brendiranje Grada Daruvara 6-I elementi – 4. faza provodi Turistička zajednica Daruvar-Papuk u suradnji s udrugom Gastronaut i lokalnim ugostiteljima.

Back to top button