Vijesti

Gajeva u projektu rekonstrukcije a radit će se i montažni kružni tok

Prolaze dani od kada je javnost ukazala na problem u Gajevoj ulici, poklopci kanalizacijskih šahtova još su više rasklimani, rupe dublje, a nitko ništa. Reagiramo ponovno da se jednostavno u poplavi senzacionalizma preko stvarnih svakodnevnih problema ne navuče val prašine ispod koje je malo što vidljivo a stvari koje se ne vide, ostaju neriješene. Dakle ponovit ćemo, Gajeva ulica je izrazito prometno frekventno mjesto u Daruvaru. Oštećenja ceste posljedica su prometnog preopterećenja a uz to i vibracije pod teretom kamiona osjećaju stanari stambenih objekata tik uz ovu prometnicu. U Gajevoj se stvarno ima što raditi…Komisija za promet je prvo odredište na putu podsjećanja kako je problem tu, a ne vidimo da ga netko rješava. Poslušajmo predsjednika Komisije za promet Grada Daruvara Borisa Bogdana:
Bogdan

Nije problem koji može riješiti Grad, a uprava može potaknuti i ubrzati rješavanje problema…
Bogdan

Zadovoljni možemo biti činjenjem i temeljitim poslom na rješavanju problema u Gajevoj što će najaviti pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Danica Cetin:
Cetin

O ovom projektu uputili smo pitanja Hrvatski cestama za širenje saznanja odnosno točnu i potpunu informaciju pojačanu rokovima, početkom i planiranim završetkom radova. Odgovor gospodina Igora Sabolovića prenosimo u cijelosti

Informacija je točna, no tijek realizacije je nezahvalno prognozirati. Naime, na inicijativu gradonačelnika Daruvara i uz podršku župana Bjelovarsko-bilogorske županije, Trećim rebalansom plana Hrvatskih cesta Zagreb predviđena je realizacija projekta „Izvanredno održavanje državne ceste oznake DC5 kroz grad Daruvar duljine 1,6 km“, procijenjene vrijednosti nabave  565. 200 eura (bez PDV-a). Dokumentacija za nadmetanje već je dostavljena u nadležni odjel za nabavu, no trenutno ne raspolažu informacijom kada će sama nabava biti objavljena  (pretpostavljaju do kraja ove godine). Sam tijek postupka javne nabave teško je prognozirati zbog poznatih problema u samoj provedbi (upiti, žalbe, ocjene, ponuda i samo sklapanje Ugovora o radovima). Kao optimistični okvirni termin početka radova navodim proljeće 2024. godine.

Što se tiče samih radova, projektom se predviđa obnova asfaltnog kolnika dionice državne ceste DC5 od kraja (početka) Ulice Matije Gupca (kbr 19), Ulica Ivana Gundulića, Ljudevita Gaja i Petra Zrinskog do spoja s novoizgrađenim kružnim tokom, sanacija postojećih pješačkih staza na dionicama gdje su iste dotrajale te izvedba novih na dijelovima na kojim pješačke staze ne postoje ili su uništene.

Također, obnavlja se cijeli semaforski sustav na raskrižju Ulice Ljudevita Gaja i Josipa Jelačića te izvodi montažni kružni tok na raskrižju Ulice Ljudevita Gaja i ulice Petra Zrinskog (kod Lidla). Rok dovršetka svih radova je 90 dana od dana uvođenja u posao navodi u odgovoru na upit, upućen iz Informativnog programa Radio Daruvara,diplomirani inženjer Igor Sabolović voditelj Tehničke ispostave Bjelovar Hrvatskih cesta.

Back to top button