Vijesti

Foto natječaj Volim svoju županiju 2024.

Hrvatska zajednica županija otvorila je novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“ koji ima za cilj prikazati posebnosti svih krajeva Hrvatske.

U posljednjih osam godina prijavljeno je gotovo 10 000 fotografija – radova amaterskih i profesionalnih fotografa, koji su svojim objektivima bilježili tradicije i znamenitosti svojih krajeva. Najbolje fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja predstavlja 21 županiju, a ove godine je na čelu žirija fotograf Damir Hoyka.

Podsjetimo na prošlogodišnji natječaj najviše prijava stiglo je upravo iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Od 76 pristiglih fotografija iz naše županije žiri je izabrao fotografiju autorice Danijele Crnički s temom roda, naslova „Ljubav u zraku“. Fotografija je nastala u samom središtu Garešnice, s balkona njezinog stana.

Novi krug foto natječaja otvoren je do 16. lipnja, a autori svoje fotografije mogu prijaviti u tri kategorije:

  1. Glavni foto natječaj
    Žiri bira ukupno 21 fotografiju (po jednu iz svake županije) koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1.mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.
  2.  Fotografije snimljene dronom
    Žiri bira ukupno tri fotografije snimljene dronom koje ulaze u postav izložbe „Volim svoju županiju“. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.
  3. Hrvati izvan Hrvatske
    Žiri bira ukupno tri fotografije koje prikazuju hrvatske županije, a koje su snimili autori koji žive izvan Hrvatske. Nagradu osvaja 1. mjesto u kategoriji, odnosno fotografija koja je skupila najviše bodova žirija.

Nakon odabira najboljih fotografija iz navedene tri kategorije, uslijedit će glasanje publike koja će birati najbolju fotografiju između 27 odabranih od strane žirija. Nagradu osvaja fotografija s najvećim brojem prikupljenih glasova.

Glavna nagrada je GoProHero 12 digitalna sportska kamera, a autori svoje fotografije mogu prijaviti na: volimzup.hrvzz.hr

Tekst i fotografija: BBŽ

Back to top button