Vijesti

Energetska obnova Ispostave Doma zdravlja u Daruvaru

U Domu zdravlja Ispostavi Daruvar održana je press konferencija, na kojoj je župan Marko Marušić javnost posredstvom novinara izvijestio o detaljima provedbe novih potrebnih i vrijednih projekta. Radi se o energentskoj obnovi Ispostava Domova zdravlja u Daruvaru i Grubišnom Polju, koji su prošli javni poziv APN-a, i kako je naglasio župan Marko Marušić, to su…
Marušić

Evo što je sve prihvatljivo za financiranje ova dva projekta…
Marušić

Na važnost projekta za grad i okolna mjesta ukazao je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček:
Lneniček

Zbog pokretanju ovih novih hvale vrijednih investicija u zdravstvenim ustanovama u Daruvaru i Grubišnom Polju, županiji, županijskom Domu zdravlja i Javnoj ustanovi Razvojnoj agenciji BBŽ, u ime svih građana Grubišnog Polja zahvalio se i gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

Provedbom investicija između ostalog postignut će se uštede na energentima naglasio je ravnatelj županijskog Doma zdravlja Josip Rajković.
Rajković

Prisutni su se na licu mjesta mogli uvjeriti u istinitost tvrdnje o prozorima koji se ne mogu zatvoriti a s kojima se u prostoru gdje je organizirana press konferencija poigravao snažan vjetar.

Projekte za energetsku obnovu Ispostava Domova zdravlja u Daruvaru i Grubišnom Polju radila je Javna ustanova Razvojna agencija BBŽ. Troškovi za energente nakon provedbe projekta trebali bi se prepoloviti a kvaliteta uvjeta rada i kvaliteta zdravstvene zaštite podići na znatno veću razinu uz sve druge aktivnosti koje provodi županija a u cilju privlačenja zdravstvenog osoblja za rad u zdravstvenim ustanovama na području BBŽ. Prema procjeni APN-a koji vodi projekt, što se tiče radova kojima su obuhvaćeni i izrada projekta i javna nabava i postupak rekonstrukcije, kompletan posao trebalo bi završiti za otprilike dvije godine. Projekt energetske obnove Doma zdravlja Ispostave Daruvar radi se na građevinskoj bruto površini od 2988,69 m2 a Ispostava Doma zdravlja u Grubišnom Polju na 2378 m2.

Novinari su se zanimali i za aktualno stanje s liječničkim kadrom u Domovima zdravlja. Uvid je pružio ravnatelj županijskog Doma zdravlja Josip Rajković:
Rajković

Back to top button