Vijesti

Donedavno stari, oronuli – danas supermoderni Slavik

Prošlo je punih deset godina od kako je Hrvatska postala članica EU. Članstvo je povuklo neke obaveze ali i prava. Najčešće se od tada spominju projekti kroz koje EU osigurava financijska sredstva. Financiranje je dostupno svima, ali se moraju poštivati stroga pravila. Stoga projekte pišu i njima se bave Razvojne agencije. Istina, u Daruvaru je takva agencija osnovana kasnije nego u drugim gradovima, stoga smo brojne projekte propustili. Nenadoknadiva šteta. Međutim od 2017. godine tada ustrojena daruvarska Razvojna agencija prati, aplicira i povlači novac u naš grad:
Nicol

Aktualna ravnateljica Razvojne agencije Nicol Polenus pokazala je to primjerom na novouređenom Slaviku:
Nicol

Tako je zahvaljujući kvalitetno odrađenim projektima, jedan dio grada Daruvara kompletno uređen. Stare, dotrajale zgrade zamijenile su posve nove, moderne kompletno opremljene – poslovne, koje su time otvorile i nove mogućnosti. S potpuno revitaliziranim prostorom zadovoljni su i građani koji su u okviru Dana otvorenih vrata obišli i razgledali prostor. Jedan od njih je i Stjepan Husak koji ovaj prostor pamti još iz nekih starih dana:
Stjepan

Uspomena iz starog prostora je puno, rado ih se prisjeti, međutim viđeno je kako kaže sada aktivni umirovljenik koji je nastavio raditi u svojoj firmi Stjepan Husak, nešto posve drugačije:
Stjepan

Viđenim je zadovoljan i njegov sin Kruno:
Kruno

Kroz otvorena vrata prošla je i daruvarska udruga Korak dalje, koja također zahvaljujući projektima financira neke svoje potrebe – Renata Žukina:
Renata

Možda je interesantno dodati kako je ovo jedina daruvarska udruga koja se odazvala pozivu Grada i Razvojne agencije.

Gradonačelnik Damir Lneniček je i više nego zadovoljan učinjenim, po njemu je kaže najvažnije što su sve tri zgrade u funkciji:
Damir

Za novo financijsko razdoblje Hrvatska je dobila na raspolaganje slijedećih 25 milijardi eura. Gdje se tu može vidjeti Daruvar:
Damir

Back to top button